Реклама / Ads
0| 2885 |15.12.2022 НОВИНИ

Чавдар Тодоров е новият председател на Окръжния съд в Кюстендил

.
Районният съд в Кюстендил е с нов председател. С пълно единодушие от 12 гласа ”За“ Съдийската колегия на ВСС избра съдия Чавдар Тодоров за административен ръководител, председателя на Районния съд в гр. Кюстендил. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в гр. Кюстендил.
 

Съдия Галина Захарова, която е председател на ВКС и председателстващ СК на ВСС и членовете на колегията Цветинка Пашкунова и Олга Керелска изразиха пълната си подкрепа за кандидатурата на съдия Чавдар Тодоров. Те акцентираха, че Тодоров е издигната с пълно единодушие от всички съдии в районния съд.

 

Съдия Галина Захарова, която председателства Съдийската колегия на ВСС заяви, че

съдия Тодоров и е типът административен ръководител, който олицетворява  разбирането за "Пръв сред равни." Захарова определи, че Районният съд в гр. Кюстендил ще продължи да бъде отлично организиран орган на съдебната власт, защото всички съдии в него, единодушно подкрепят своя ръководител.

 

Съдия Чавдар Тодоров е съдия в Районен съд – Кюстендил от 2006 година. От 2006 до 2008г. Тодоров разглежда наказателни дела, а от 2008г. до момента гледа граждански дела. Чавдар Тодоров започва своята кариера като младши съдия в Окръжен съд – Кюстендил от 2004г. до 2006г.

 

Съдия Чавдар Тодоров посочи при представянето си пред СК на ВСС, че Районният съд – Кюстендил е добре работеща структура на съдебната власт, с изключително добри  и колегиални отношения вътре в нея. Според Тодоров основен проблем е кадровата обезпеченост, като към момента реално работят петима съдии, при щатна численост от десетина. Тодоров призова за обявяването на конкурси за първоначално назначаване и преместване, за да се реши кадровата обезпеченост на съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2953 |14.12.2022 Кенет Мъртън ще бъде новият посланик на САЩ у нас . 2| 3464 |02.12.2022 Новият френски посланик иска засилване на икономическото партньорство с България в ключови сектори . 4| 3885 |30.11.2022 Новият посланик на САЩ в България коментира ”Лукойл” и енергийната ни независимост . 1| 2841 |29.11.2022 Тодор Тодоров: Проблемът с отчуждението и психичното здраве на хората е доста сериозен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads