Реклама / Ads
4| 3324 |27.02.2021 НОВИНИ

Редица европейски държави затягат мерките срещу COVID-19

.
Поредица от нови ограничения срещу разпространението на COVID-19 въвеждат правителствата в редица европейски държави. Ограничения има в Чехия, Гърция, Словакия, Полша.
 

Чехия налага нови ограничителни мерки, които влизат в сила от понеделник. Те ще действат за срок от три седмици. Според новите ограничения някои граждани няма да могат да напускат кварталите, в които живеят. Изключения ще се правят само за ходенето на работа, посещение на лекар или в учреждение, грижа за близки, стана ясно още от изявлението на правителството, цитирано от международните агенции и Българското национално радио. 


Преустановява се присъственото обучение за учениците в първи и втори клас. В момента дистанционно се учат по-големите деца. Намалява се и броят на магазините, които ще останат отворени, семейства няма да се допускат в аптеките или на местата, където се предлагат стоки от първа необходимост. Задължително става носенето на маска с максимална степен на защита на обществени места. 

 

Ограничителни мерки от днес влизат в сила и в Гърция. Южната ни съседка удължава карантината в област Атика с една седмица. 


Още 10 области в Гърция са с код „червено“ и с извънредни мерки по контрол на движението на гражданите.


Засегнати са и островите Левкада, Сирос, Самос и част от Крит. Вечерният час е от 18 часа от днес.


Почти половин Гърция е с високо разпространение на коноравируса. Затворени остават магазините, козметичните салони, обучението на учениците е дистанционно. За цялата страна е в сила забраната за напускане на района по местоживеене, излизане от дома става само при необходимост.


Удължава се задължителната карантина на 14 дни за влизащите през граничните пунктове с Албания и Северна Македония. Не се променят условията за преминаване към пристигащите от България през “Кулата –Промахон“.

 

В Словакия бе прието удължаване на извънредното положение до 19 март. От началото на годината в Словакия действа и вечерен час. По брой смъртни случаи с Covid-19 на милион жители за последните две седмици Словакия  е на първо място в Европа. 


В Полша също затягат мерките срещу разпространението на инфекцията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 4192 |25.02.2021 Борисов пред евролидерите: Показателите ни са доста по-добри от всички държави с локдаун . 4| 3557 |25.02.2021 ПЕС: Европейските лидери да приемат ефективен и справедлив план за осигуряване на ваксини . 43| 4656 |24.02.2021 Марков в листите на ГЕРБ, помагал на Борисов да стане "европейски шампион" . 0| 3148 |23.02.2021 Евродепутатът Иво Христов представи първия от десет години доклад за рибарския сектор в Черно море в Европейския парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads