Реклама / Ads
33| 4379 |11.12.2022 НОВИНИ

”Черната овца” Божанков: Разводът с БСП в окончателен! Оставам в парламента

.
Явор Божанков
Разводът с БСП в окончателен, път назад няма. Това заяви отлъченият от БСП Явор Божанков. На този етап независим ми звучи чудесно, каза той. Партийните интереси не са над интересите на страната, смята народният представител и увери, че остава в Народното събрание.
 

Никога не съм бил зависим. Това заяви още пред bTV депутатът Явор Божанков, изключен през изминалата седмица от ПГ на БСП.


Твърде много въпроси се събирали, по които той гласувал различно от червените. Затова и народният представител знаел, че ще има последствия за него при позицията му за предоставянето от странати ни на оръжия за Украйна.


Червените му предложили да не участва във вота за оръжията за Украйна. Идва момент, в който човек не може повече да прави компромиси, заяви Явор Божанков. Зная, че съм едно от лицата на БСП и каквото кажа, ще има тежест, подчерта той, но отново изтъкна, че много неща се натрупали в отношенията му с левицата. Водил е тежки битки за машинния вот, сподели депутатът, като обясни, че има и други хора в БСП, които са срещу връщането на хартиената бюлетина.


Той призна, че е засегнат от изказванията на бившите си колеги в левицата. Депутатите от БСП обаче, по думите му, се разсейвали и когато се говорело за оставката на главния прокурор Иван Гешев.


Колегите от ПП и ДБ публично ме подкрепиха, благодаря им за подкрепата. Разговор с тях не съм търсил, те също, а и такъв разговор не е воден, категоричен бе Божанков.


Той отговори и на въпрос вярно ли е, че ще кандидатира за кмет на Горна Оряховица на местните избори и че ще бъде подкрепен именно от ПП и ДБ: „Няма такава вероятност. Това не е сериозно“.


Цънцарова попита Божанков и за неочакваната стъпка, която той предприе вчера и сам се похвали за нея – а именно татуировката му. „На лявата ръка е овцата. Папийонката е нещо, което аз на работа много обичам да нося вместо вратовръзка. Черната овца пък е ясна и всички знаем на какво е символ.


Това е моето послание – младите хора да не позволяват да бъдат протежета и да не се поддават на страха си, каза народният представител.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6257 |09.12.2022 Явор Божанков: Русия е агресор. България е изправена пред цивилизационен избор . 14| 9623 |07.12.2022 Явор Божанков: Борисов е нещо като “луд с картечница”, дори не си дава сметка, че дразни хората . 3| 14536 |09.11.2022 Явор Божанков: ГЕРБ нямат срам, оградата на границата с Турция е лично техен провал . 2| 9410 |14.10.2022 Явор Божанков: Искаме оставката на Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads