Реклама / Ads
30| 7682 |04.06.2012 НОВИНИ

Червеняков чака извинение от Цветанов, но се съмнява и в БСП за клюките

.
Младен Червеняков
С платени журналисти, политолози, поръчкови полицаи ме атакуват. Сретен Йосич не го познавам, не съм го виждал, категоричен беше Червеняков. Една добре поднесена дезинформация трябва да съдържа поне 70% истина, отчете той.
 

Не мога да участвам в разговор за връзки между БСП и Сретен Йосич, мога да участвам в разовори лично за мен, коментира по ТВ 7 социалистът Младен Червеняков. Това не била самоцелна акция, тя започнала с публикации в жълти вестници. Ако това беше изолиран факт, нещата щяха да са ясни. През тази седмица научих фрапиращи неща за себе си - че съм един от най-лиятелните хора в страната, че баща ми не е мой баща, че съм заемал постове, които не съм. Една добре поднесена дезинформация обаче трябва да съдържа поне 70% истина.

Няма да се занимавам повече с тази абсурдна история, каза той по повод информацията, че през 2009 г. бил в къщата на Сретен Йосич. Можело да се докаже дали колата му е била в Белград. Този човек не го познавам, не съм го виждал, категоричен беше Червеняков. Използвали се платени журналисти, политолози, поръчкови полицаи за атака на персонално ниво, смята Червеняков.

Планът за неглижиране на БСП не се състоя, каза той. БСП поставила въпроса има ли дру път, при положение че страната била в тежко положение; българите са най-нещастни и бедни.

Аз не се оправдавам, това е последното интервю, което давам по темата, отсече социалистът и предвиди атаката да продължи както срещу него, така и срещу други дейци на БСП. Той посочи, че в БСП също силно се съмняват в достоверността на тези твърдения. Червеняков очаквал извинение от Цв. Цветанов за пускането на това СРС. Покрай него били оклеветени и други фигури от БСП, каза той, но не изключи и някой вътре от самата БСП да участва във фабрикуването на тези клюки.

Това СРС неслучайно се пуска сега. Никой не иска да се промени моделът. Всички политически сили трябва да кажат - не на рекетирането и шантажирането, настоя Червеняков. Той бил загубил своята битка в задкулисието на политиката, продължи той. Ние не отричаме нашите грешки, лично и аз, персонално, съзнавам, че не винаги съм успявал да наложа програми и стратегии, които съм разработвал. Но когато ние опитваме да налагаме правила, някой иска да запази статуквото, повтори социалистът.

Така Червеняков коментира скандала, който се развихри през последните дни около твърденията, че прочутият с престъпленията си международен наркотрафикант Сретен Йосич бил в топли отношения с депутата от БСП Кирил Добрев и партийния му другар Младен Червеняков. Чрез връзките си с тях и с финансиране на БСП Йосич искал да вкара Петър Стоянов-Сумиста в българския парламент, гръмнаха медиите във връзка със СРС, изтекло в делото. С. Станишев вече обяви през средствата за масова информация, че БСП е готово за изслушване на съпартийците си по този повод.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 10403 |23.05.2012 БАН чакала 7 по Рихтер в София . 24| 10667 |22.04.2012 М. Червеняков: Отбор трябва да прави политиката в БСП . 46| 10073 |09.04.2012 18 години затвор чакат Гълъбин Боевски . 7| 7296 |29.03.2012 Металурзите в Кърджали чакат развръзка с неплатените заплати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads