Реклама / Ads
3| 4193 |07.11.2017 НОВИНИ

Четирима президенти се събраха за откриване на паметна плоча /снимки/

.
Източник: БГНЕС
Държавният глава Румен Радев, заедно с президентите Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев откри в село Веселиново възпоменателна плоча пред родната къща на първия демократично избран президент на България д-р Желю Желев.
 

Гвардейска рота отдаде чест на четиримата президенти, които за първи път се събират заедно на едно място. На церемонията беше и дъщерята на президента Желев Станка Желева, както и много негови приятели.

 

  Румен Радев, президент на Република България: Д-р Желев имаше нелека съдба, прояви куража на инакомислещите, когато другите мълчаха, пое отговорност за страната, когато всички спореха и се надвикваха, понесе упреците на опонентите и предателствата на своите. Д-р Желев се водеше от от идеи, а не от корист. Той бе убеден европеец от онова поколение на Хелмут Кол и Франсоа Митеран, за които мирът, солидарността и единството на континента бяха кауза.

 Росен Плевнелиев, президент на Република България /2012-2017г./: Той ни запали всички нас със своята обич към България и за Балканите неговата голяма тема. То беше много почитан и много уважаван на Балканите. Първият демократично избран президент, за нас е чест да го уважим.

Петър Стоянов, президент на Република България /1997 - 2002 г./: И мисля, че това е важен знак за българската демокрация, затова защото туй, което според мене още ни липсва е чувството на институционалност, уважение към институциите. Това, което ни липсва е чувството на приемственост

Георги Първанов, президент на Република България /2002-2012 г./: Една личност, която остава в историята на българския преход със своята смелост, решителност, с характера си, с волята си. Аз лично го помня с трудни отношения като президент в негово лице и опозиционен лидер в мое и чудесни отношения във времето, когато аз бях президент.

 

Вижте част от атмосферата на събитието в снимки:

 

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5053 |17.10.2017 Хиляди украинци се събраха пред парламента заради борбата с корупцията . 2| 5165 |20.09.2017 Президентите Тръмп и Радев се снимаха за спомен . 0| 3929 |26.08.2017 Четирима ранени при катастрофа между 2 камиона и 2 коли . 0| 4026 |18.08.2017 Хиляди се събраха в Барселона, за да почетат паметта на жертвите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads