Реклама / Ads
0| 2248 |26.09.2024 НОВИНИ

От четвъртък до събота ще е слънчево, от неделя - захлаждане

.
От четвъртък до събота времето в страната ще е слънчево, а от неделя ще има валежи и температурите ще се понижават, се съобщава в седмичната прогноза за времето у нас от 26 септември до 1 октомври, подготвена от дежурния синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Анастасия Стойчева.
 

В четвъртък, 26 септември, облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще се установи слънчево време. Вятърът ще бъде от юг-югоизток, в Източна България - до умерен.





В петък, 27 септември, и събота, 28 септември, ще е предимно слънчево, в сутрешните часове ще е почти тихо и на места в Източна България за кратко ще има ниска облачност или намалена видимост. Вятърът ще остане югоизточен, в източната половина от страната до умерен. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 28 и 33 градуса.

 

В неделя, 29 септември, в Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества. Температурите ще се понижават и към 15:00 ч. ще са в широк интервал: от 20-22 градуса в западните райони до 32-33 градуса на места в Горнотракийската низина. Привечер и през нощта валежите ще обхванат и източните райони. По линията на преминаващия фронт ще са интензивни и с гръмотевици.

 

В понеделник, 30 септември, времето ще бъде облачно, ветровито и дъждовно. Има повишена вероятност на места в Централна и Североизточна България валежите да са значителни. Температурите ще са с малък дневен ход и максималните ще са с 10-15 градуса по-ниски в сравнение с предишните дни.

Във вторник, 1 октомври, валежите постепенно ще спират и облачността ще започне да се разкъсва. Времето ще е хладно, с предимно умерен северозападен вятър и с максимални температури между 11 и 16 градуса, в югоизточните райони - до около 20 градуса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2650 |25.09.2024 Развитие по казуса за шесторния убиец от Нови Искър . 1| 2392 |25.09.2024 Ново изследване: Ранната употреба на антибиотици е свързана с по-агресивно поведение в по-късна възраст . 2| 2421 |25.09.2024 Важно за хора над 65 години: Безплатните противогрипни ваксини ще се прилагат от 1 октомври . 0| 2487 |25.09.2024 Парламентът прие на второ четене промени в Закона за гражданската регистрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads