Реклама / Ads
1| 4711 |07.02.2015 НОВИНИ

ЧЕЗ: 100 аварийни екипа работят за възстановяване на тока

.
В момента имаме 100 аварийни екипа на разположение и работят за възстановяване на електрозахранването в населените места. Това каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ България по Фокус.
 

„Вследствие на обилния снеговалеж през нощта, имаме клиенти с нарушено електрозахранване”, заяви той и изброи областите:

В София Област, в община Годеч – 7 населени места, община Драгоман – 20 населени места, в Област Видин, община Брегово -3 и Димово – 8, в Самоков и Видин – 7, Елин Пелин и Своге – 4. В област Благоевград – в община Белица – 4, в община Благоевград – 1, в община Якоруда – 6 населени места.

„В района на София частично е нарушено захранването на вилните зона Герман, Косанин дол, селата Бистрица, Железница и Плана и един трафопост от Панчарево”, обясни той. „В момента събираме информация за нанесените щети, като основно има счупени стълбове и скъсани проводници от тежкия сняг”, добави още Виктор Станчев.

 

Аварийни екипи на ЧЕЗ работят за възстановяване на електрозахранването в кв. Горубляне в столицата, част от Панчарево, Бистрица, Железница, вилна зона Ярема и село Плана, съобщиха междувременно от пресцентъра на енергийното дружество.

Причина за прекъсване на електроподаването е авария по електропроводите, които захранват населените места. Те тръгват от подстанция Черни връх в София, а краят им е в планина Витоша. Мокрият сняг, образуваният лед, падналите клони и дървета в планинската част на съоръженията скъсаха проводници на компанията и доведоха да авариите. Електрозахранването в момента на кв. Горубляне е възстановено, кратковременните прекъсвания се налагат за извършване на проби за локализиране на повредени участъци.

 

Във връзка с честите прекъсвания на тока в кв. Горубляне, ЧЕЗ се ангажира да търси начин за преконфигуриране на схемата на електрозахранване в района с цел да минимизира прекъсванията, отделяйки планинската част на електропровода. Аварийните екипи на ЧЕЗ Разпределение България работят за отстраняване на аварии в 20 населени места в общините Видин и Димово. В област Благоевград се работи за възстановяване на електрозахранването на 15 населени места. Големи количества сняг прекъснаха електрозахранването в Якоруда и Белица. В района на Петрич придошлата река Струма отнесе 2 стълба на компанията и предизвика смущения в електроподаването. В Софийска област екипи работят в общините Самоков, Елин Пелин, Своге и Драгоман. В София град засегнати са още кв. Бенковски, кв. Орландовци и Долни Богров. В областите Монтана, Ловеч, Перник, Кюстендил, Враца и Плевен няма населени места без електрозахранване. 100 аварийни екипа са мобилизирани за отстраняване на повредите. Те работят усилено в тежки условия и са снабдени с необходимата високопроходима техника. Служители на компанията са насочени и за отстраняване на аварии по въздушна мрежа ниско напрежение, причинени от счупени клони на дървета.

 

ЧЕЗ призовава клиентите, които имат възможност, да се възползват от предоставената опция за проверка на причината за прекъсване на електрозахранването и очакваното време за неговото възстановяване на m.cez.bg. през компютър, таблет и мобилен телефон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 9802 |28.01.2015 Манолова пред Фрог: Одитори работят на ишлеме в Сметната палата . 7| 4207 |27.12.2014 55% от медиците ни работят на няколко трудови договора . 4| 4741 |18.12.2014 Пернишките общинари ще работят на таблети . 48| 8427 |11.12.2014 М. Андреев за Фрог: Руснаците работят против интересите ни, а не можем да се защитим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads