Реклама / Ads
0| 3863 |20.08.2017 НОВИНИ

ЧЕЗ разпределение повишава сигурността на електрозахранването в 9 столични района

.
ЧЕЗ Разпределение България стартира най-големия си проект през 2017 г. – подмяна на ключов кабел 110 kV в София. Проектът е на стойност 3,2 млн. лева и с реализацията му многократно ще се подобри сигурността на електрозахранването в 9 столични района.
 

В неговите рамки ЧЕЗ Разпределение ще подмени 3930 метра кабел, който захранва 39 000 домакинства и стопански клиенти в 45 квартала в районите Триадица, Красно село, Средец, Лозенец, Красна поляна, Възраждане, Илинден, Младост и Искър. Сред тях са държавни институции, болници, производствени и офис сгради, трамвайната и тролейбусна мрежа на градския транспорт.  В резултат ще бъде намален рискът от възникване на аварии и ще се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване.

 

Ремонтните дейности ще продължат до края на октомври 2017 г. По време на реконструкцията кабелът ще бъде изключен и две подстанции ще преминат на едностранно захранване. Предвид сложността и мащаба на проекта, по време на ремонтните дейности са възможни временни прекъсвания и смущения на електрозахранването в същите райони.

 

„Трасето, по което ще се подменя кабелът е изключително сложно, но ние сме взели необходимите мерки нашите подизпълнители да сведат неудобствата за гражданите до минимум. Моментът за извършване на ключовия ремонт е внимателно подбран – работи се в период когато консумацията на електричество е най-ниска. По този начин се избягва претоварване по мрежата, която ще доставя ток в посочените райони“, каза Томаш Пецка, главен директор „Управление на активите“, ЧЕЗ Разпределение България.

 

Подмяната на стария кабел стартира на 15 август и се очаква да приключи в края на октомври. Ремонтът ще протече на няколко етапа, тъй като трасето е разделено на части, за да се ограничат смущенията за клиентите. Компанията е създала план за реакция при евентуално прекъсване на едностранното електрозахранване вследствие на претоварване или намеса на трета страна и ще поддържа непрестанен контакт със Столична община и органите на МВР по време на ремонтните дейности. Допълнителна информация може да бъде получена на денонощната телефонна линия на ЧЕЗ 0700 10 010.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3845 |18.08.2017 Без обществена поръчка НДК дава 10 млн. лева за сигурността на председателството . 0| 5115 |21.07.2017 Проведе се първо заседание на Съвета по сигурността към МС . 0| 5054 |19.07.2017 „ЧЕЗ Разпределение България“ увеличи с над 35% проверките за кражби на електроенергия . 3| 6723 |18.07.2017 Експерт разби спецслужбите: Сигурността по време на европредседателството на България не е гарантирана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads