Реклама / Ads

 

0| 3547 |17.11.2020 НОВИНИ

ЧЕЗ Разпределение: Спазваме всички регулаторни норми за присъединяване на нови клиенти

.
ЧЕЗ Разпределение България стриктно спазва нормативната уредба в процеса на присъединяване на нови клиенти към електроразпределителната мрежа и полага максимални усилия да оптимизира сроковете, заявиха от ръководството на дружество във връзка с протест на няколко софийски фирми, които твърдят, че не могат да се присъединят към мрежата.

„Не приемаме нападките за забавяне на процеса. От наша страна сме изпълнили всички свои задължения по сключените договори и продължаваме да съдействаме за максимално бързо присъединяване на заявилите желание, в съответствие с действащата нормативна уредба“, каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

 

Казусът се разшумя, след като десетки фирми, които искат да се присъединят законно към електроразпределителната мрежа на дружеството на територията на бившия Завод за изчислителна техника (ЗИТ) в гр. София, заплашиха с протест и блокиране на бул. „Цариградско шосе“.

 

Извършена проверка от ЧЕЗ Разпределение установи, че договорите за присъединяване са сключени през 2013 г. Незабавно е започнала, а през 2015 г. е финализирана, процедурата по отстъпване на вещни права в полза на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. След приключването на процедурата и придобиването от страна на ЧЕЗ на енергетичното оборудване, като следваща стъпка от процеса дружеството е възложило в средата на 2018 г. изработване на проекти, които са необходими за присъединяването на клиентите. В началото на 2020 г. от страна на част от клиентите са подадени искания за промяна на първоначално заявената мощност, което е наложило промяна на условията за присъединяване, а това изисква изготвяне на нови проекти.

 

В тази връзка са подготвени нови споразумения, като предвиденият срок за проектиране и изграждане е в рамките на12 месеца. Към настоящия момент срокът все още не е изтекъл. Проектите са внесени за издаване на разрешения за строеж, след което съоръженията ще бъдат изградени и въведени в експлоатация, като предвиденият в споразуменията срок ще бъде спазен, заявиха от дружеството.

 

Трябва да се има предвид, че във връзка с пандемията съгласувателните процедури тази година бяха затруднени допълнително от обективни причини, допълват от компанията.

 

На 17 ноември 2020 г. заинтересованите страни проведоха среща, на която обсъдиха необходимите стъпки и срокове за изпълнение на проектите по присъединяване. Страните изразиха съгласие, че „ЧЕЗ Разпределение България“ изпълнява задълженията си, като бяха уточнени следващите стъпки и срокове за присъединяване на обектите.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 9| 4416 |17.11.2020 ”Указания” как да спазваме мерките - хаосът е пълен . 51| 7130 |17.11.2020 Politico: Всички губят от противопоставянето на България и РСМ . 53| 10326 |12.11.2020 Д-р Георги Миндов: Борисов да дойде в един кабинет, всички ще се издавим . 16| 4649 |11.11.2020 Ани Герасимова: Всички вие, които позволихте системата да достигне това дъно, ще горите в ада!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ