Реклама / Ads
19| 3306 |21.07.2023 НОВИНИ

Чинията на Бузлуджа да отиде при Путин, а бутилка уиски - при този, който три дни не говори за Русия

.
Какво и как ще се прати точно на Украйна - това са основните въпроси, които предизвикаха нови брожения в пленарна зала днес. На днешното заседание продължават да хвърчат искри още от сутринта, а новият повод за размяна на реплики е предоставянето на БТР-и от складовете на МВР за Украйна.
 

"Това ли е европейската ви солидарност? Постъпвате лицемерно. Давате реактори на Украйна, които не могат да изградят. Пращате им негодни патрони. Мислете, евроатлантици и европоклоници сте. Мислете като българи и защитавайте националния ни интерес. Пък и мислете за тези хора в Украйна, с които се подигравате вече една година", заяви Георги Свиленски от БСП по повод намеренията да се изпрати техника с отпаднала необходимост. 


"Можете да изпратите чинията на "Бузлуджа" на Путин, за да го изстреляте някъде. Дано да влезете в градивен ритъм, колеги. Разберете се с "Възраждане" - едните казват, че глозгаме армията, другите - че предоставяме стара техника на украинците...", отвърна Ивайло Мирчев. 


"Господин Мирчев, имате една бутилка уиски от мен, ако три дни не споменете Путин, Русия и путинистите. Излезте малко, събудете се. Стига с тая Русия. Нещо сте се объркали", отвърна Свиленски.


Председателят на комисията по отбрана в парламента Христо Гаджев от ГЕРБ заяви, че нищо няма да бъде изпратено в Украйна без санкцията на парламента и обсъжданията в момента няма да доведат до подобно решение. Ще се изчака да бъде внесен проект за ратификация на международен договор между Украйна и България, ще се видят всички параметри. 


Депутатът от БСП Георги Свиленски отново излезе на трибуната и заяви, че не разбира защо тогава текат тези обсъждания в пленарна зала.


"Всяка седмица ли трябва да заставате на колене пред посолството, за да показвате колко сте евроатлантици? Коленичете. Предлагам всеки петък този проект за решение да е точка първа в дневния ред. Нали го взехме веднъж това решение?", попита Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2795 |30.06.2023 Отиде си д-р Георги Бързаков - един от водещите реаниматори в ”Пирогов” . 1| 3217 |29.06.2023 Отиде си Анжел Вагенщайн . 7| 3047 |25.05.2023 Проф. Николай Радулов: В рамките на месец Гешев ще си отиде . 20| 5246 |24.05.2023 Отиде си Кралицата на рокендрола Тина Търнър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads