Реклама / Ads
65| 20411 |29.01.2024 НОВИНИ

Член ли е Румен Радев на масонската ложа „Слънце Ориент“ на Георги Гергов, представител на Путин в Пловдив? Важно е

.
В различни публикации през последните години се твърди, че президентът Румен Радев е член на масонската ложа „Слънце Ориент“ в Пловдив. Тя съществува от 2005 г., а за неин основател се счита бизнесмена Георги Гергов, който е почетен консул на Русия за града под тепетата. Т.е. представлява интересите на режима на руския президент Владимир Путин.
 

Споменава се, че Радев е в списъка от членове под № 62. Ложата е регистрирана като сдружение „ЛОЖА СЛЪНЦЕ ОРИЕНТ – ПЛОВДИВ – т.е. неправителствена организация. Сдружение „ЛОЖА СЛЪНЦЕ ОРИЕНТ – ПЛОВДИВ“, Булстат 115883315 ДОСИЕ – 21.04.2005 г.

В същото сдружение-ложа, а може би Клуб по интереси, членуват и президентските съветници Николай Копринков и Пламен Узунов.

 

Сайтът „Афера“ публикува преди време снимки от ръкополагането на Узунов като нов член. Ритуалът е очевидно по масонския устав или правила.

Още през 2021 лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Копринков контролира контрабандните канали.

 

Някои медии написаха, че през съветника са минали стотици милиони и все по нерегламентиран път, ако се изразим литературно.







По друг повод Копринков коментира, че стореното от Борисов и ГЕРБ като управление заслужава доживотен затвор.

 

Нападките не са от вчера. Те обаче се разрастват със скоростта на светлината, откакто председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обяви, че Президенството е „една тъмна институция, пълна с кеш“.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира разкритията, излезли в медиите за секретаря на президента Радев Николай Копринков: „Не знам повече от това, което четем в публични източници. Но тези, които говорят за „гигантската корупция, чувалите с пари, Копринката, Сотир Ушев” и т.н. – трябва да продължат. Ако спрат дотук, ще оставят много въпросителни защо го правят. Ако продължат да говорят – трябва да се изнесат доказателства и органите да започнат да работят по тези въпроси.“ (Прокуратурата започна.)

Тя добави, че през годините са се чували много такива неща и е редно тези, които знаят повече или имат доказателства, да ги кажат: „Аз си мисля, че г-н Пеевски е добре информиран човек, вероятно има и доказателства за това, което говори. Не мисля, че иначе би тръгнал с такава атака. Така че да ги дава и да говорят - и Сарафов, и той”.

 

Дали Радев е член на пловдивската ложа „Слънце Ориент“, основана от Георги Гергов? Има сериозни аргументи в полза на твърденията, че той наистина членува в нея. Езиков анализ на посланията му разкрива безспорното влияние на това членство в публичните му изяви.







Като доказателство медии сочат научния труд за българското масонство на проф. Величко Георгиев от  СУ“Св. Климент Охридски“ - „Масонството в България“ (изд. „Наука и изкуство“, 1986).  Оттам лесно могат да се направят сравнения и аналогии. Постоянното споменаване от президента на думи като „почтен“, „братство“ и „светлина“ насочват към масонската лексика. „Братството на почтените“ и „Повече светлина“ са изцяло масонски лозунги, които Радев често използва в речи и коментари на събития в публичното пространство.

 

Затова е важно държавният глава да заяви открито дали е член или не е на сдружението на Георги Гергов, което всъщност е масонска ложа „Слънце Ориент“. Защото „съжителството“ там в компания на негови съветници, както и на крайните русофили Георги Първанов, Румен Петков, бивши и настоящи ченгета, екскметове, партийни лидери и дори изтъкнати шоумени, прокурори (бившите вече Сотир Цацаров и Иван Гешев – така се твърди) и други магистрати пораждат въпроси. Пораждат и тежки съмнения.

 

Защо имаме право да знаем истината? Защото във въпросната ложа членуват и са сдружени хора, които през годините са участвали активно, участват и днес в управлението на България - не само явно, но и задкулисно, - а съмненията, че оттам се излъчват посланията на Кремъл и се обслужват руски интереси са все по-сериозни. И основателни.







А  президентът Радев казал, че атаките срещу него били от страх, че можел да направи партия. И на онези от сглобката им омекнали колената, да не повярваш... Ами като са си направили ложа под чадъра на Путин в Пловдив, що да не си направят и партия. Нещо като БКПСС - Българска комунистическа партия на съветския съюз. Тия, дето тичат край МОЧА и "Альоша" ще им се вържат веднага.

 

Има стар съветски виц: Един кандидатствал за член на КПСС, но в молбата написал, че иска да го приемат в КП. В комисията се учудели: Товарищ, защо си написал КП, а не КПСС? Защото в СС вече бях, отвърнал кандидат-партиеца.

 

Та и с новата партия е нещо подобно - ще я пълнят с изпаднали от от каруцата...

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3982 |29.01.2024 Правителството предлага висшето образование да стане безплатно . 7| 3964 |29.01.2024 Латвийска евродепутатка с обвинение, че е шпионирала за руското разузнаване . 0| 4835 |29.01.2024 "На Изток. Чудното пътуване на Марко Поло”. Карнавалът във Венеция обръща поглед към екзотиката на Изтока . 9| 4309 |29.01.2024 Прокуратурата проверява Сотир Ушев и Николай Копринков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads