Реклама / Ads
0| 14323 |04.08.2022 НОВИНИ

Човекът на Нинова - Калоян Методиев: В момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата

.
Калоян Методиев
Политологът Калоян Методиев, който е част от екипа на Корнелия Нинова излезе с остра публикация във ”Фейсбук” по повод политическата ситуация у нас.
 

Ето какво написа Методиев:
 
"В България в момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата. Подготвяна е месеци наред. Работи се по списъци за уволнения и срокове за превземане на държавните институции. Видя се, че участието на ИТН в дирижираното от президента сваляне на правителството се възнаграждава масово с постове в служебния кабинет. Елементите на тази операция се оглеждат и в овладяването на СЕМ, БНТ и БНР, които се превърнаха в рупори на безконтролната власт.

 

Реално погледнато служебното правителство е конструирано и работи като военен щаб. И като биографии, и като действия, и като постигани една след друга цели само за 48 часа. Казвам всичко това от позицията си на човек, който е предупредил преди време за събитията, които се случиха миналата година и се случват днес.


Служебният кабинет вече излезе от рамките на зададените му от конституцията правомощия. Основната му задача е да организира честни избори, а не да овладява държавните институции, да прави чистки, да се занимава с политически репресии и да взима стратегически решения. Спирането на процедурата за членство в ОИСР от днес е крещящ пример в тази посока.


Потенциалът на "щаба" за градивно действие клони към нула. Потенциалът му за разруха клони към сто.


Политическите субекти и гражданите трябва да проявят здрав разум и да осъзнаят сериозността на ситуацията. Първо ще са едни, после ще са втори, но накрая ще са всички. Същото ще се случи и с икономиката. Правните съветници в президентството вече търсят основания за въвеждане на извънредно положение. И това не е преувеличение или шега".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10092 |04.08.2022 Александър Манолев отговори на Нинова със снимка и закана за съд . 0| 2856 |04.08.2022 Даниела Везиева: Корнелия Нинова не за първи път прави внушения . 0| 3036 |04.08.2022 Божанков: Служебният министър на икономиката Н. Стоянов ще удари Нинова и БСП . 0| 3100 |04.08.2022 Бившият шеф на “Кинтекс”: 4200 тона оръжие с подписа на Нинова са изнесени на 70 км от границата на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads