Реклама / Ads
5| 2197 |22.08.2024 НОВИНИ

Стойчо Стойчев: Ще има нова сглобка, независимо какво се изприказва от несъстоялата се ротация насам

.
Източник: личен архив
Избор има и той е един. Служебното правителство има минимални задължения, не знам защо се нагнетява напрежение около фигурата на служебния премиер. Това заяви политологът Георги Киряков в ефира на Нова телевизия.
 

Според социологът от „Галъп” Първан Симеонов през цялото време сме на ръба на Конституцията. „Има тежка политизация и ще разсъждаваме в политически образи.”

 

„Гаранцията за свободни и честни избори се гарантира от ЦИК. С въвеждането на машинното гласуване ЦИК разчита все по-силно на МВР, МЕУ и на „Информационно обслужване”, подчерта политологът Стойчо Стойчев.

 

„Дали без назначението на нов министър-председател може да се назначат изборите? Какъв е проблемът Главчев да продължи да управлява в такъв случай? Затова е важно да се тълкува тази част от конституционните проблеми, защото без яснота по това няма яснота по нищо след това”, смята Киряков.

 

Симеонов допълни, че все ще се намери някакъв ход: „По-важен е политическият разговор. Войната е изчерпана като темата, разделението не е вече изток-запад, а е корупция-некорупция. ПП-ДБ се надяват отново на някаква сглобка. Самият Бойко Борисов също подхожда предпазливо към Делян Пеевски. Връщаме се към 2013 г., само с променен състав.”







„От едноблокова структура преминахме към многоблоковост, после към двублоковост, а сега пак многоблоковост в партийната система. Тук няма трайни партьнорства, а ние като избиратели не знаем нашите хора с кои ще са. Конфронтацията води до това, че всеки, който се опитва да гради мостове, се припознава към отсрещната страна и бива изолиран. Предполагам отново ще има сглобка, независимо какво се изприказва от несъстоялата се ротация насам. Няма друг вариант за мнозинство”, категоричен е Стойчев.

 

„Суверенът е в ситуация само да гледа отстрани какви игри играят партиите и няма мотивация да иде да гласува. Основният фактор на тези избори е каква ще е избирателната активност. Тук идва и въпросът срещу контролирания и корпоративния вот”, допълни още Киряков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2180 |22.08.2024 Делото срещу Рангел Бизюрев за убийството на Митко от Цалапица продължава и днес . 2| 2688 |22.08.2024 Променят движението на Родопската теснолинейка . 3| 2295 |22.08.2024 Водолази откриха телата на всички издирвани след потъването на луксозната яхта край Сицилия . 2| 2190 |22.08.2024 Вижте кой вариант беше изтеглен на матурата по БЕЛ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads