Реклама / Ads
11| 7828 |29.11.2008 НОВИНИ

Чужденец убит при престрелка с полицията в София

.
38-годишният Башким Маруджаку, криминално проявен чужденец, бе убит в столицата при спецоперация. Няма пострадали граждани и полицейски служители при престрелката между криминално проявения Маруджаку и полицията.
 

 

Специализирана полицейска операция се е извършвала от вчера срещу Башким Марладжаку, на 38 години, криминално проявен и притежаващ паспорт на Сърбия и Черна гора. Това съобщи директорът на Дирекция "Противодействие на общата престъпност" в Главна дирекция "Криминална полиция" Пламен Василев. Василев е на мястото на инцидента в кв. "Толстой", недалеч от блок 44. Вчера органите на реда са получили сигнал за мястото, което обитава Марладжаку и са започнали специализирана операция срещу него. При установяването на криминално проявения днес, той е започнал да бяга. Отвлякъл е спрял на светофар автомобил с един човек в него, като е насочил пистолет срещу водача на автомобила. Преследван от полицията, мъжът е изоставил колата и е тръгнал да бяга пеш. Преди да бъде застигнат от полицаите, чужденецът открил огън по тях. Той е стрелял няколко пъти. В отговор полицаите също са открили огън срещу криминално проявения. Той е бил ранен смъртоносно на ъгъла на блок 44 в кв. "Толстой". Отцепен е районът на инцидента. Тялото на мъжа още се намира на улицата, предаде агенция  "Фокус".
Криминално проявеният чужденец Башким Маруджаку е бил издирван за убийството на музикант, извършено във Варна през септември 2008 година.
Според агенция „Фокус”ставало въпрос за следния случай: Около 23 часа на 20 септември на ул. "Сан Стефано" във Варна бе открит мъртъв 36-годишен мъж, който се оказа, че е работил като музикант в заведение. Мъжът е от Шумен. Според разкази на очевидци малко преди инцидента мъж влязъл в заведението, оставил якето си на закачалка. Докато сервитьорът му носел менюто, той бръкнал в чуждо яке, вадейки документи от него. Дрехата била на един от музикантите в кръчмата. Виждайки случващото се музикантите подгонили непознатия и на улицата го нападнали. Отбранявайки се, мъжът намушкал един от музикантите, който по-късно починал от раната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6899 |07.09.2008 Полицията в Пловдив арестувала мирно и тихо, по закон . 6| 4946 |15.08.2008 Полицията конфискува нелегално месо . 7| 8894 |26.05.2008 Нинджи обраха медиен шеф, полицията е по петите им . 5| 5424 |16.02.2008 Полицията скочи срещу крави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads