Реклама / Ads
0| 2957 |12.04.2022 НОВИНИ

„Чувам гласовете на мариуполци“: Актрисата Олга Сумская за бомбардировките на театъра в Мариупол /видео/

.
Олга Сумская Източник: УНИАН
Мариупол е под блокадата на руските нашественици. Безмилостно убиват украинските защитници и цивилни, не позволяват организиране на хуманитарни коридори. На 16 март руснаците удариха сърцето на Мариупол – Драматичния театър.
 

Украинската актриса Олга Сумская публикува видео на разрушения театър в Мариупол в Instagram, на което се вижда как стотици мариуполци се крият от обстрел.

 

По това време в бомбоубежището на театъра се криеха няколкостотин цивилни от Мариупол. Но руската орда не пощади никого. Руските бойци хвърлиха бомба и всички, които се опитаха да избягат от нашествието, се озоваха под развалините.

 

„Мащабът на мариуполската трагедия няма граници... Когато гледам разрушения театър, сякаш чувам гласовете на мариуполци, заровени живи под тези развалини... Нови ужасни кадри на Мариуполския драматичен театър, разрушен от Руснаци. Страшна мъка, която нищо на света не може да утеши...“ – написа Сумская под видеото, предава УНИАН.

 

Олга Сумская оправдава голямата си дъщеря Антонина Паперная, която живее в Москва и мълчи за войната в Украйна. Според Сумская Антонина е притеснена от войната в Украйна и редовно се обажда на близките си.

 

На 12 април  морските пехотинци на Мариупол записаха видео, в което съобщиха, че градът е във вражески пръстен и блокада, но не напуснаха позициите си, остават верни на родната си земя. Сега защитниците на героичния Мариупол остават без боеприпаси и храна, но не губят вяра в победата. Вярата е тази, която помага на народа ни в борбата срещу жестоките окупатори.

 

Какво е известно за бомбардировките над Мариупол?

 

На 16 март руските войски хвърлиха бомба върху сградата на драматичния театър в Мариупол, където се криеха стотици цивилни. Входът на бомбоубежището беше блокиран от отломки, а поради продължителен обстрел дълго време нямаше информация за пострадалите.

 

На 25 март стана известно, че в сградата на театъра може да са загинали около 300 души.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3964 |21.11.2021 Гласовете за Герджиков - от ГЕРБ и ДПС. За Радев са гласували ”партиите на промяната” . 1| 3106 |14.11.2021 Бимбалов: Очаквайте да чуете герберски шутове да обясняват как с гласовете от българите в чужбина сме фалшифицирали вота . 6| 21951 |10.10.2021 Мажд Алгафари: Ако спрат схемите за купуване на вот, гласовете на ГЕРБ ще паднат с около 150 000-200 000 . 3| 3123 |05.10.2021 Боряна Димитрова: Гласовете на българските турци имат значение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads