Реклама / Ads
0| 3055 |17.03.2022 НОВИНИ

А бомбардираният театър? Захарова безсрамно заяви, че „специалната операция” в Украйна не е насочена срещу цивилни

.
„Ще подчертая още веднъж това, което нито западните медии, нито дори западният истеблишмънт искат да видят: тази специална операция не е насочена срещу цивилното население. Тя няма за цел да завземе територията на страната, да унищожи нейната държавност, да събори настоящия президент. Повтаряме това отново”. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова няма и ден, след като руски войски бомбардираха театъра в Мариупол, в който се укривали над 1000 души, включително деца..
 

Захарова добави, че „западните медии формират абсолютно изкривена картина на случващото се“. „Те просто дезинформират, тъй като са пропаганден инструмент в ръцете на своите политици, на собственото си население“, каза още тя, цитирана от държавната ТАСС.

 

Нека Ви припомним част от „дезинформацията”:

 

„Руски самолет хвърли бомба върху сграда, в която се криеха стотици мирни мариуполци“


Вчера бе съобщено от Общинския съвет в Мариупол и редица правителствени лица, че Драматичният театър в града е бил бомбардиран от руски сили, като в него са се укривали между 1000 и 1200 души. Сателитни снимки показават, че пред сградата е имало огромен надпис “Деца”. Въпреки това театърът е атакуван.

 

Атаката срещу родилния дом

 

5 са общо жертвите от атаката срещу родилния дом отново в Мариупол, който вече две седмици е непрестанно бомбардиран. Сред загиналите са и две дечица - 6-годишно момиченце и неродено бебе...

 

На опашката за хляб

 

В един от жилищните райони на Чернигов руските окупатори са стреляли по невъоръжени украинци, които чакали на опашка за хляб. Съобщава се, че  жертвите са най-малко 10.

 

52 загинали деца

 

Statistic: Number of civilian casualties in Ukraine during Russia's invasion verified by OHCHR as of March 15, 2022 | Statista
Find more statistics at Statista

 

"Руските въоръжени сили не бомбардират градове, всички го знаят добре, колкото и видеозаписи да се монтират в структурите на НАТО, колкото и видеоизрезки и фото фалшификати да са хвърлени, истината все пак ще пробие", е казала още Захарова.

 

В едно е права - истината ще пробие. Особено тази за зверствата на Русия в Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3754 |15.03.2022 Украинската прокуратура ще разследва Захарова и още 60 руски висши военни и политици . 0| 2935 |15.03.2022 Великобритания налага санкции на Медведев, Захарова, Песков и още . 0| 3336 |14.03.2022 Руски издател иронизира Захарова: Срам, че Западът унищожи свободата на словото след Третата световна война . 0| 2928 |09.03.2022 Захарова опровергава: Няма изтичане на радиация от АЕЦ Чернобил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads