Реклама / Ads
53| 7617 |05.03.2013 НОВИНИ

Дългове, наказание или саботаж зад отвличането на Лара

.
Две са основните версии, по които се работи в момента, свързани с отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Първата е неуредени сметки. Предполага се, че Брендо има неизплатени задължения към определени хора, които искат да ускорят получаването на сумите, имайки предвид, че длъжникът им може скоро да не излезе от затвора.
 
Втората е свързана с контактите му в Латинска Америка. Возможно е наркобосове, които са силно засегнати от конфискацията на десетки тонове кокаин по време на ударите срещу наркоканалите, с които се свързва името на Брендо преди година, да си отмъщават за щетите. С отвличането те сигурно се надяват да получат поне малка парична компенсация за претърпените загуби. Освен това подобни действия, според спецове, понякога се предприемат с дисциплинираща цел и за пример на другите участници по веригата да не допускат грешки.

В момента екипите от разследващи проверяват къде са и с какво се занимават радващите се на свободата членове на групата на „Наглите”, които отърваха затвора поради недостатъчно доказателства за съпричастност към отвличанията преди няколко години. Те бяха пуснати от съда да си ходят по живо по здраво на 12 април 2012 г, след произнасяне на присъди на първа инстанция. Вече цяла година следващата инстанция не се е произнесла, въпреки, че всички материали от процеса са налични и добре известни.

Възможен е и трети вариант, който засега е резервен, в основата на  отвличането на 10-годишната Лара да е един от лидерите на мафията. Чрез този акт той цели още по-голямо дестабилизиране на страната и временно отвличане на общественото внимание от формирането на служебен кабинет и противоречията между някои от лидерите на протестите. Става дума за замислен предварително ход, в който са изчислени реакциите на политиците, на МВР и на престъпния свят. Последваща стъпка би могла да бъде призив да се овладее положението и да се предложат определени хора на мафията да поемат управлението на служби и структури в МВР. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6226 |07.12.2012 Ю. Вучков: Смъртното наказание да се въведе отново! . 26| 5404 |02.12.2012 Вицепрезидентът пред целия свят срещу смъртното наказание . 14| 6879 |22.11.2012 Стоян Иванов: Да върнем смъртното наказание и да излезем от ЕС! . 3| 5081 |06.11.2012 Ще отменят ли смъртното наказание в Малайзия навреме?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads