Реклама / Ads
18| 6400 |19.12.2018 НОВИНИ

Данаил Кирилов: Не искам да говоря за Пеевски, в медиите ме наричат неандерталец

.
Данаил Кирилов
Няма да коментирам становища на мои колеги. Гражданската конфискация не е от днес. От май е, 2013 година. Има Решение на КС, тогава е била атакувана гражданската конфискация през 2012 година. Тогава България изпълнява препоръките по механизма за сътрудничество и оценка по мерки за борба с корупцията.
 

Това каза Данаил Кирилов пред Люба Кулезич  по Евроком. Приемам, че е приета практиката на друг състав. Произнесли са се по въпроса дали е допустима гражданската конфискация. Гражданската конфискация винаги е била отделена от наказателния процес. Променя се правна норма, по която са образувани много производства.

В публичното говорене се пуснаха мъгляви правни понятия, които да се експлоатират. Кои бяха мишените на прокуратурата, преди да има КОНПИ.

 

Тогава прокуратурата каза на данъчните проверка. Целта бе да се установи разлика в имуществото повече от 120 000 лева. Доказвахме всяка стотинка на г-н Цветан Цветанов. Би следвало да се възприемаме за следващите проверявани.  Той не пожела да коментира забогатяването на Делян Пеевски.  Не познавам г-н Пеевски. Не искам да говоря за него, нито за фармацевтични олигарси и футболни босове.

Аз оттеглих моето предложение от миналата седмица, да няма обратна сила. Законът за нормативните актове се казва, че в наказателното право не може да има обратно действие. В Гражданското право има изключение.

 

Ще дам пример. Двама крадци влизат в банка и я обират. Единият застрелва другият. Банката няма ли да си вземе парите, ако не се докаже убийството? Няма значение дали ме наричат в медиите  "неандерталец". По една медия ми мерят обиколката на главата.

 

Ние знаем законодателната процедура. ВКС засегна волята на законодателя. Ние така смятаме. Независимият съд трябва да спазва закона, а не да го пренаписва. Затова решихме, че цялата законодателна власт е засегната. В този дебат отсъстват гражданите, те не са засегнати. Вярвам в свободата и демокрацията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9006 |19.12.2018 Над 70 адвокати към Данаил Кирилов: Такова право, каквото НС създава, ние не сме учили! . 18| 4991 |18.12.2018 Данаил Кирилов: Стига с твърденията за революция и болшевизъм . 8| 4447 |17.12.2018 Паси: Трябва да поискаме от папа Франциск да имаме кардинал . 5| 3395 |06.12.2018 Свиленски: Искаме проверка на магистрали, строени през последните 5 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads