Реклама / Ads
4| 3216 |03.02.2023 НОВИНИ

Даниел Лорер: 48-ят парламент не свърши най-важната работа – въвеждане на контрол върху Главния прокурор

.
Даниел Лорер
Депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер посочи по БиТиВи, че най-важната работа, която 48-то Народно събрание не е успяла да свърши, е въвеждането на контрол върху Главния прокурор. Според него е притеснително, че осъществяването на съдебна реформа се бави с години и няма политическа воля за нейното случване.
 

Депутатът Даниел Лорер заяви, че партия Продължаваме промяната може да се разглежда като катализатор за случване на позитивни решения в 48-то НС. Като пример той посочи, че парламентът е приел 2100 лв. да бъде минималната заплатата на лекарите. Като пропуск Лолер посочи, че НС не е успяло да накара служебното правителство да внесе нов държавният бюджет.

 

Според депутата Даниел Лорер този парламент не е свърши най-важната работа – да въведе контрол върху Главния прокурор: "Това е най-важното, без което не може да се предвижим напред." Лорер заяви, че формация Има такъв народ е получила червен картон от българския избирател, тъй като те са вън от НС. Лорер открои, че ГЕРБ-СДС са пропуснали да направят това, което акад. Денков е направил при връчването на мандата – да се определят националните приоритети преди да се състави правителство. С тъга Лорер сподели, че никой не дошъл на техните преговори – нито ДПС, нито ГЕРБ-СДС.

 

Даниел Лорер допълни: "ДПС, ГЕРБ-СДС имаха възможност да кажат, че е необходима съдебна реформа от 2009г. насам. Как да им повярваме, за да съставим правителство?! Важно е всички политически сили искат да работят за бъдещото на България, която да има здрава икономика и справедливост за всички. Преди появата на ПП това бяха само думи. ГЕРБ и БСП нищо не направиха толкова години. Предстои да се случи и реализацията на съдебната реформа."

 

Лорер посочи, че в 48-я парламент се е формирала коалицията, която е върнала хартиената бюлетина: "На предните избори имаше половин милион фалшиви бюлетини, т.е. градовете: Пловдив, Варна, Велико Търново и Бургас не участват в изборите. Сега ще се и брои на ръка. Съмнителни са подбудите, заради които определени партии искат да се върне гласуването и броенето по този начин. Това е колосално поле за измама. Защо тях не ги смущава зануляването на половин милион души. Връщането на хартиената бюлетина отне две седмици. През това време можехме да гласуваме закона за контрол Главния прокурор."

 

Лорер коментира и изказването на президента за „свободното падане“: Това много ме заболя, защото ролята на Радев е да обединява, а не да разединява с подобни твърдения." Според Лорер не е допустимо ДАНС да "сезира прокуратурта и ние научаваме от определена политическа сила - ГЕРБ-СДС. За това е необходима съдебна реформа." Лорер открои: „Атаките към нас ни насочват, че сме на прав път, защото сме уязвили много задкулисни интереси.“ Според него е важно постижение, че България е спряла да е зависима от един доставчик, защото това е "българският суверeнитет."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3268 |03.02.2023 Гълъб Донев: Предстои ни отново да организираме предсрочни парламентарни избори . 0| 3060 |03.02.2023 Младежкият парламент организира форум за бъдещи студенти . 0| 3694 |03.02.2023 Сблъсъци в сръбския парламент срещу президента Вучич заради Косово /видео/ . 4| 3149 |02.02.2023 Даниел Лорер обобщи работата на 48-ия парламент с фразата: ”Може, когато иска”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads