Реклама / Ads
0| 3020 |09.06.2022 НОВИНИ

Даниел Лорер: Политиката не е шоу! ИТН хвърлят България в хаос заради парите за пътищата

.
Даниел Лорер Източник: стопкадър, bTV
„Усещането ми е за гигантско възмущение към „Има такъв народ“. Политиката не е шоу! ИТН хвърлят България в хаос заради парите за пътищата“, заяви пред bTV министърът на иновациите Даниел Лорер.
 

„Ние преминахме през огромни кризи – при COVID те не излязоха от правителството, защото нямаме здраве, инфлация - те не излязоха от правителството, защото имахме проблеми в енергетиката и заради цените на енергията, войната в Украйна - те не излязоха от правителството заради политиката ни към Украйна или към Русия. Решиха да излязат от правителството заради какво? Пътищата на България. Те искат колосална цифра от 6 милиарда, които да бъдат изхарчени тази година за пътищата и това е причината те да хвърлят България в хаос. Аз наистина недоумявам какво седи зад това“, каза той.

 

По думите му ИТН за пореден път отказват да поемат отговорност: „Видяхме го миналото, лято виждаме го отново – като не ми харесва си тръгвам, ама политиката не е шоу“.

 

„Българският парламент решава българския бюджет, когато одобрихме бюджета за 2022 г., казахме ясни, това е инвестиционен бюджет. Сегашната актуализация казваме ясно, че е за борба с кризата. Този парламент е жизнено необходим на България, за да можем да преодолеем кризата, за да можем да повишим пенсиите, след това да можем да продължим с енергийните мерки за бизнеса и за домакинствата. Не забравяйте, че идва и плана за възстановяване, и устойчивост“, посочи Даниел Лорер и добави: „Без парламента, който „Има такъв народ“ де факто искат да хвърлят на боклука, ние не можем да направим реформите“.

 

„При ИТН наблюдаваме сценаристка динамика от самото начало, и ако в началото ние давахме кредит на доверие, че това е техният стил, те така са свикнали да работят и ние можем да вървим напред, защото България има нужда от мнозинство, което да я тласка напред, а не да я дърпа назад, с времето се оказа че, ИТН не желаят да работят по този начин“, коментира още министърът.

 

„Важното за българския избирател в момента е да разбере че цялата формация на Слави Трифонов – ИТН, не работи за интересите на България. В момента тези хора умишлено спират работата на българското правителство заради парите на пътищата - да хвърлиш държавата в хаос заради това е немислимо“, отбеляза Даниел Лорер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3447 |08.06.2022 Петков: Готови сме за правителство на малцинството. Василев: Слагаме край на кражбите. Лорер: Ще има управление след днес . 0| 2835 |08.06.2022 Лорер: Дебатите за бюджета са нормални. Целият кораб се движи добре заедно . 0| 3012 |04.06.2022 Лорер: И коалиция, и опозицията трябва хубаво да си седнем на столчетата . 0| 3403 |03.06.2022 Уличиха в плагиатство служебния министър на икономиката Даниела Везиева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads