Реклама / Ads
0| 3235 |16.01.2023 НОВИНИ

Даниел Лорер: Ще участваме в лидерската среща, предложена от БСП

.
Даниел Лорер Източник: личен архив
Ще участваме в лидерската среща, предложена от БСП, защото за нас е важно какво се случва в България, каза днес във Варна депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Даниел Лорер.
 

 Според него е добре да се чуят идеите на БСП, която получи третия мандат за съставяне на правителство.

 

Според Лорер на предстоящите разговори ПП ще представи отново своите приоритети за страната, като предварително е наясно, че по теми като икономическото развитие и борбата със социалното неравенство двете формации могат да постигнат съгласие, но за други – например войната в Украйна и Изборния кодекс, различията в позициите им са сериозни. 

 

В настоящата ситуация на БСП ще ѝ е много трудно, допълни Лорер и изрази учудване от избора на президента Румен Радев да връчи третия мандат на "червените". 

 

Притеснен съм за реализацията на Плана за възстановяване и устойчивост, защото най-вероятно до края на този парламент няма да бъдат приети всички необходими закони, особено тези, свързани с правосъдната реформа, каза още Лорер. 

 

На въпрос дали не е обезпокоен, че скандалите около криптоплатформата Nexo и "Джемкорп" ще отблъснат избирателите от партията, той посочи, че по-скоро това ще накара хората изобщо да не отидат до урните. Колкото по-тягостна и напрегната е атмосферата, толкова активността пада, каза депутатът.

 

За все по-вероятните извънредни парламентарни избори той сподели, че ще бъдат като тренировка за местните през есента. Лорер изрази надежда ПП да постигне съгласие с "Демократична България" и други формации за единни действия, за сформиране на общ фронт, за да бъде прекъсната поредицата от предсрочни национални избори, предаде БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2896 |15.01.2023 Борис Бонев: Може да участваме в национални избори на по-късен етап . 3| 10924 |15.01.2023 Калина Константинова: Тома Биков и Даниел Митов са толкова свързани с Nexo, колкото и Настимир Ананиев . 2| 3095 |12.01.2023 Даниел Лорер: "Демократична България" има най-голям шанс да прекрати политическите блъфове . 5| 7018 |09.01.2023 Даниел Смилов: От ГЕРБ има добра новина. Борисов да прехвърли властта и да се отстрани Гешев 

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads