Реклама / Ads
16| 3578 |05.10.2021 НОВИНИ

Даниел Вълчев: Проф. Герджиков е една добра кандидатура. Ще се получи истинска надпревара

.
Даниел Вълчев
"Според мен проф. Анастас Герджиков е добра кандидатура за президент - солиден учен, много сериозен преподавател, академичен човек, диалогичен във всички свои превъплъщения през годините. Винаги е търсил някакъв вид съгласие, консенсус. Има възгледи по различни въпроси, които засягат цялото общество. С кандидатурата му ще се получи истинска кандидатпрезидентска надпревара"
 

Това коментира в предаването „Лице в лице“ проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в СУ „Св. Климент Охридски“.

 

"След 5 години смятам да се кандидатирам за президент и съм поканил колегата Марчева за мой вицепрезидент, заявих го полушеговито преди десетина дни по телевизията и няма да се отметна от това." - отговори на въпроса дали и той е получавал предложение за президентска номинация.

 

Относно казуса с Петър Илиев той заяви:

 

„Миналият понеделник етичната комисия на Софийския университет излезе със становище, което доста подробно проследява какви са съответствията между един дисертационен труд на един наш колега и книгата на друг наш колега. Докладът е публикуван и представен на ректора, като той ми изпрати искане и по силата на наредба, според която, когато са налице данни за плагиатство, ние не сме установили данни за плагиатство в дълбочина, но има такива данни. Съответно факултетен съвет от трима души прави втора проверка и на базата на тяхното становище се предлага на ректора дали да бъде предотвратено трудовото правоотношение на нашия колега“,

 

Проф. Вълчев заяви и че в петък Петър Илиев е депозирал заявление за прекратяване на своето трудово правоотношение със Софийския университет. Не е изработил едномесечното си предизвестие и е депозирал една заплата.

 

„В съвременния свят всеки един пишеш човек трябва да бъде много внимателен, когато представя своите произведения и да бъде много коректен, защото много лесно се установяват подобни неща“, добави той.

 

"Но битката, както вече споменах, се превръща в по-сериозна. Президентът Радев също има с какво да се похвали, разбира се. Но освен тях двамата, бих откроил и кандидатурите на Лозан Панов и лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Според мен двамата ще имат едно по-радикално говорене и то няма да има за цел да разшири някаква електорална база, а да укрепи определени нагласи сред определени хора" каза още проф. Вълчев.

 

"Никой не казва "извинявай", а всеки започва да обяснява защо е прав, защото имало формално нарушение на Конституцията. Обществото все пак функционира благодарение на някакви правила, а уважението към правилата е нещо важно" - коментира професорът за казуса с двойното гражданство на Кирил Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5064 |05.10.2021 Проф. Дичев за ”Досиетата Пандора”: Търсят ми сметка за една химикалка, а други прехвърлят милиони с мишката . 14| 3443 |05.10.2021 Проф. Герджиков ще е в платен отпуск за изборите, ще взима заплата от СУ . 8| 3505 |05.10.2021 Проф. Кожухарова: Високият брой смъртни случаи е обезпокоителен . 6| 3691 |05.10.2021 Проф. Пенка Петрова: Няма да живеем завинаги с ваксините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads