Реклама / Ads
37| 6165 |30.09.2020 НОВИНИ

Даниела Дариткова: Докладът на ЕК е обективен. Има положителни страни

.
Докладът не е за това правителство. То е за България такава каквато е и каквато я вижда Европа. Европа вижда напредъка.
 

Това заяви пред bTV д-р Даниела Дариткова, лидер на ПГ на ГЕРБ.


Дариткова посочи още фактът, че Брюксел отчита действията в борбата с корупцията с повдигнатите обвинения срещу високопоставени лица. 


“Ние смятаме, че това е обективен доклад. Той има позитивни оценки, но и критики, които могат да търсят своето решение в следващи законодателни инициативи. Изпратили сме искания за становища по отношение функциите на главния прокурор. Очакваме мнението на Венецианската комисия. Продължаваме да усъвършенстваме законодателството. Има и инициативи по отношение на медийната собственост. Вие знаете кой е собственик, имаме проблеми със сайтове, които бълват фалшиви новини и за които не се знае кой е собственик”, коментира още Дариткова. 


“Кой според вас е основният проблем? Върховенството на закона не е функция само на главния прокурор. Това е във всички елементи на държавата. 


Споменават се неуспехите на КПКОНПИ за “Апартаментгейт”, но се отчитат и постиженията на комисията. Има аргументи в едната или другата посока, посочи още Дариткова. 


“Парламентът е легитимно избран и ние имаме доверието на своите избиратели”, категорична беше още Дариткова, която посочи, че управляващите ще продължават да отговарят за справянето с предстоящите проблеми, свързани с епидемията от COVID-19.


Тя коментира и скандалното изказване на председателя на НС Цвета Караянчева. 


“Има разлика дали правиш обръщение от парламентарната трибуна. Приемам обяснението на Караянчева. Смятам, че винаги сме демонстрирали абсолютна толерантност към справедливите искания на протеста. Това е елемент на демократичното общество. Справедливите искания, които не заплашват органите на реда, не рушат авторитета на институциите, този протест може да се уважи. Преминавайки границата на демократичното изразяване на мнение, реакцията може да бъде по-различна”, посочи д-р Дариткова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6025 |30.09.2020 ГЕРБ: Докладът на ЕК е обективен и положителен . 32| 10271 |30.09.2020 Докладът на ЕК: Липсата на резултати в борбата с корупцията разпали протестите . 61| 6410 |27.09.2020 Дариткова: Не сме полезни с оставка, недоволните да влязат в диалог с нас . 10| 9184 |19.09.2020 Даниела Бобева: България постоянно увеличава външния си дълг без причина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads