Реклама / Ads
25| 6031 |30.09.2020 НОВИНИ

ГЕРБ: Докладът на ЕК е обективен и положителен

.
Емил Радев, Даниела Дариткова, Десислава Атанасова Източник: БГНЕС
Управляващите с откровение - докладът на ЕК за върховенството на закона е обективен. По думите на ГЕРБ обаче той е и положителен. Вътре обаче има много критики относно застоя на важни реформи, които не са доведени до финал. Става дума за промени, с които правосъдната система да стане по-независима, например.
 

"ЕК оценява усилията на правителството в борбата с корупцията", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на извънреден брифинг в централата на управляващите.

 

Тя призова "обективният доклад да се чете обективно" от всички политически сили.

"Този доклад не е за партийна употреба, каквато виждаме. ГЕРБ е единствената партия, която няма собствена медия за разлика от останалите", посочи още началникът на парламентарната група.

 

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова отбеляза, че докладът дава оценка не само на българското правителство, но и на цялата държава.

 

"Докладът е обективен, коректен и отчита постигнатите резултати. Обърнато е внимание на темата с изменение на Конституцията", допълни Десислава Атанасова.

Тя коментира и, че Европейската комисия акцентира върху доброто сътрудничество между институциите.

 

"Отново се подчертава, че има добро взаимодействие между органите на съдебната и изпълнителната власт по отношение на корупцията и че се преследват лица, които заемат висши държавни длъжности. За първи път са повдигнати обвинения и наложени мерки за неотклонение на действащи политици, министри, зам.-министри. Отбелязано е също, че много добре работи и функционира КПКОНПИ и само до 2019 г. е запорирано имущество на стойност 3 милиарда лева", заяви още Дариткова.

 

Управляващите обаче пропускат да отбележат, че в доклада освен това се посочва, че въпреки въпросните повдигнати обвинения борбата с корупцията е един от основните проблеми у нас. Споменават се няколко проучвания на обществените нагласи, а освен това се посочва и че именно ниските резултати в тази посока са една от причините за избухването на протестите това лято.

 

Евродепутатът Емил Радев също изтъкна, че докладът е обективен и положителен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 10273 |30.09.2020 Докладът на ЕК: Липсата на резултати в борбата с корупцията разпали протестите . 31| 12622 |19.09.2020 Европейски медии към ГЕРБ: Отразяваме корупцията ви безплатно! . 17| 5875 |17.09.2020 Всички срещу ГЕРБ: ВНС няма да се избира по смесена система . 21| 17084 |11.09.2020 Бенатова за евродепутат от ГЕРБ: Хекимян го пита за къщата в Барселона, той му отговаря с вметки за аутокюто

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads