Реклама / Ads
31| 12597 |19.09.2020 НОВИНИ

Европейски медии към ГЕРБ: Отразяваме корупцията ви безплатно!

.
Брюкселският сайт EURACTIV изпратил имейли до редакциите на Дойче Веле, Шпигел, БиБиСи, Гардиън, Евронюз, Политико, ИЮОбзървър с въпрос дали публикациите за корупцията в България са платени. Започват да валят опровержения. Редакциите подчертават, че не приемат външно заплащане, за да информират читателите и зрителите си, защото това би било грубо нарушение на професионалните им задължения и на журналистическата етика.
 

Така те отрекоха вчерашното обвинение на депутата от ГЕРБ Тома Биков, че публикациите им за България са платени, като подчертават, че подобни практики са им чужди.


Сред реакциите във Фейсбук много са мненията, че внушението на Биков за подкупността на западните медии почива върху собственото му – и на ГЕРБ – разбиране за работа с четвъртата власт. То със сигурност върши работа у нас, но не и в чужбина“, заключава сайтът.

Ние не сме получили нито един сигнал за оттеглена подкрепа от страна на Европейската народна партия (ЕНП). Това, което се разиграва в европейската преса, са директно платени публикации от българи“, заяви вчера Биков пред БНТ.

 

Запитан обаче кои медии и публикации визира, Биков не можа да посочи конкретно. „Понеже нямам доказателства, няма как да кажа конкретна публикация, но една не малка част от тях са си поръчки“, твърди Биков.

 

„Европейските медии между другото също вземат пари“, посочи Биков без да уточни. „Ехее, колко хора, които да поръчват в България, не е толкова скъпо. Не мога да казвам имена”, каза Биков в национален ефир.

 

За нестихващите протести в България срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, както и за проблемите с корупцията у нас, пишат не само издания от Западна Европа, а и отвъд океана.

 

С материали, отразяващи обстановката у нас, излязоха „Ди Цайт“, „Ди Велт“, вестник „Райнпфалц“, „Шпигел“, „Индипендънт“, Евроактив, Евронюз, „The Brussels Times“, „Политико“, „Интелинюз“, „Гардиан“, Полски институт за международни отношения, “Файненшъл Таймс” (ФТ), американската медия The World и други, припомня БГНЕС.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5846 |17.09.2020 Всички срещу ГЕРБ: ВНС няма да се избира по смесена система . 31| 9453 |16.09.2020 Джеймс Пардю пред Politico: Системата в България потиска личната инициатива, заглушава медиите и отблъсква чуждите инвестиции . 11| 5642 |16.09.2020 Станишев към Урсула фон дер Лайен: Хиляди хора в България протестират за европейските ценности, очакват ЕС да чуе гласа им . 8| 5391 |16.09.2020 Елена Йончева: Правителство да отговори не само на Европейския парламент, но и на българските граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads