Реклама / Ads
12| 4844 |19.07.2010 НОВИНИ

ДАНС праща на съд РЗС депутати за клевета

.
ДАНС сезира прокуратурата срещу депутатите от РЗС, които на вчерашна пресконференция изнесаха уличаващи данни за агенцията.

Скандални разкрития направиха тогава депутатите от РЗС Тодор Великов и Емил Василев. По думите им секс, алкохол и шуробаджанащина тресе Държавната агенция "Национална сигурност", там се краде, има запои в работно и извън работно време, назначават се роднини и приятели.

По този повод Цветелин Йовчев, шеф на родното ФБР, заяви, че не за първи път Яне Янев и партията му отправят различни обвинения към ДАНС, затова счита за несериозно да ги коментира.

Днес ДАНС разпространи изявление, в което се казва, че ще бъдат предоставени в пълен обем документи, които да докажат несъстоятелността на твърденията на депутатите от РЗС.

Агенцията ще сезира и председателя на Народното събрание Цецка Цачева за поведението на народните представители от партията на Яне Янев.

От изявлението на ДАНС става ясно още, че ръководството на ведомството ще насърчи всички лично засегнати от изявленията служители да потърсят правата си по съдебен ред.

В него се посочва също, че в Държавна агенция „Национална сигурност" реализирането на кадровата политика се извършва при спазване на законовите разпоредби и вътрешноведомствените нормативни актове.

За подбора на кадри в ДАНС, както и за кариерното развитие на служителите в агенцията е създадена стройно изградена система.

Въведен е механизъм, при който никой да не може да взима и изпълнява еднолично решения, включително и председателят на агенцията.

При проучване на кандидатите за работа в ДАНС се проверяват техните интелектуални, личностни и физически качества. Подлежи на проверка и тяхната медицинска и психологическа годност. Системата за подбор е взаимствана от най-добрите практики в сродните партньорски служби.

Кариерното развитие на служителите се основава на тяхната компетентност, квалификация, натрупан опит, доказани личностни качества и личния им принос за постигане на целите на ДАНС.

Подчертава се, че ръководството на ДАНС застава зад своите служители с убеденост, че в агенцията работят почтени, честни и отдадени на работата си служители.

За първото полугодие на 2010 г. е установено повишение на резултатността от дейността на ДАНС.

Осъществени са 692 реализации от оперативните структури. Ежемесечно това са 116 реализации, като за сравнение през 2009 г. са се осъществявали 55 средномесечни реализации.

По различни състави на Наказателния кодекс са образувани 302 досъдебни производства и 98 прокурорски преписки.

Наложени са 124 принудителни административни мерки срещу лица по ЗЧРБ, ЗДАНС, Кодекса на труда и Правилника за прилагане на Закона за контрол над взривните вещества, оръжията и боеприпасите.

Подобрено и е нивото на сътрудничеството с другите държавни институции. В резултат е преустановена престъпна дейност по 322 случая за първото шестмесечие на тази година срещу 376 случая за цялата 2009 г., което е почти 2 пъти повече.

Запорираните средства и имущества за периода 2009 - 2010 г. са в размер на 80 млн. лв.

Предотвратени са схеми за ощетяване на републиканския бюджет за 200 млн. лв.

Пресечени са международни канали за пране на пари за над 1 млрд.лв.

Иззети са наркотични вещества на стойност 67 млн. лв. за периода 2009 - 2010 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5174 |16.07.2010 Евродепутати: ГЕРБ назначава без конкурс политически лица . 2| 4262 |16.07.2010 Депутати обсъждат присъединяването на Сърбия към ЕС . 4| 4516 |14.07.2010 Борисов праща ЕРП-та на Главния прокурор . 3| 4652 |13.07.2010 ГЕРБ с оставки на двама свои депутати от комисии в НС
Реклама / Ads