Реклама / Ads
2| 4269 |01.06.2016 НОВИНИ

Държавите от Югоизточна Европа с общ фронт срещу трафика на хора

.
Росен Плевнелиев
Държавите от Югоизточна Европа ще задълбочат сътрудничеството си в противодействието на трафика на хора. Около решението се обединиха държавните и правителствени ръководители, които участваха в 20-ата юбилейна среща на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, съобщи БНР.
 

Службите за сигурност на държавите от Югоизточна Европа ще обменят информацията по-интензивно, обясни българският президент Росен Плевнелиев.

 

Човешките права и свободи, така и правата на мигрантите са незаобиколим фактор за всяка една демократична държава и общество. Същевременно обаче днес имаше изключително точни и ясни оценки и пълно съгласие между всички нас, че ще задълбочим своята борба с трафиканти на хора по всички възможни начини.

 

От своя страна албанският президент Буяр Нишани обеща "пропорционална подкрепа". До момента Албания не е засегната от така наречените "мигрантски потоци". Балканските пътища засега не минават през нашата територия, може би по геополитически или териториални причини. Албания е солидарна със страните, които страдат от бежанската криза и е готова да окаже пропорционална помощ на съседните страни и на ЕС.

 

Турският представител на форума е бил много позитивен в изказването си за бежанската криза, обясни Плевнелиев.

 

Желание от страна на Турция за дългосрочно извървяване на процеса на членство на Турция в ЕС, тоест това за Турция е важно, вратата е отворена. Турция споделя с всички нас обща визия за сигурност, за борба срещу терористични бойци, за решаване на конфликти там, където те съществуват.

 

Хърватия също обяви мигрантската криза като приоритет на своето председателство, допълни от своя страна външният министър на страната Миро Ковач:

 

Хърватия установи много активно сътрудничество с две европейски страни - Австрия и Словения и с други две присъединени държави - Сърбия и Македония за решаването на мигрантската криза.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4524 |01.06.2016 Екстази пак заля България и Европа . 14| 4390 |30.05.2016 Президентът: Първи сме в Европа по аутсорсинг, трети в света . 6| 4487 |27.05.2016 Шампиони сме в Европа по смъртност от злокачествени заболявания . 5| 9677 |27.05.2016 Акад. Атанасов за Фрог: Европа плаща на американците за ГМО-та, а ги отрича

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads