Реклама / Ads
10| 9610 |08.12.2012 НОВИНИ

Дъщерята на Ю. Тимошенко: На ръба на бръснача сме в Украйна

.
Евгения Тимошенко
Юлия Тимошенко била отпаднала, следена, оказвал й се натиск, разказа дъщерята, която не престава да сезира европейските институции на високо равнище за съдбата на майка си.
 

Бях при майка ми в затвора за 3 дни, такива посещения се допускат само по веднъж на 3 месеца. Тя все още е много отпаднала от гладната стачка, непрекъснато я следят камери, разказа по ТВ 7 Евгения Тимошенко, дъщеря на Юлия Тимошенко, бивш украински премиер, излежаваща 7-годишна присъда заради подписване на неизгодни договори за доставка на руски газ. Тя разказа, че са опитвали да оказват натиск върху майка й по време на разпитите. Тимошенко в началото въобще не можела да мръдне, нямала сили и едва след като й разрешили независили лекари, в екипа се включили и германски.

Трябва да правя много повече от това, което правя, разказа още дъщерята. Според нея Тимошенко сега има много поддръжници. Няма място за умора, но когато тя е свободна Украйна отново ще бъде по-демократична страна, констатира тя. Мисля, че ни подкрепят от Европа, но не можем да чакаме в Украйна да стане диктатура. Но вярваме, че украйнският народ не може да бъде подчинен от Янукович. Място за преговори обаче няма, заключи Е. Тимошенко. Сега оставало само едно - Янукович да признае, че делото беше несправедливо, че делото претърпя провал и се налага пълна амнистия. Всичко може да приключи само за няколко часа, смята дъщерята.

Припомняме, че вчера един от лидерите на опозицията Арсений Яценюк предложи Тимошенко да бъде издигната за единен кандидат на опозицията във вота за президент. Той подчерта, че предизборната кампания вече е започнала и опозицията трябва да намери обединяваща фигура. Яценюк заяви, че такава личност е Тимошенко, защото тя ще позволи на опозицията да поеме управлението на държавата. Според него трябва да се започнат преговори с партията Удар на боксьора В. Кличко и други политически формации.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5063 |12.02.2012 Дъщерята на подземен бос пострада на гробища . 26| 7318 |30.10.2011 Дъщерята на Боевски: Страшно беше. Задържаха татко за секунди . 21| 5043 |03.02.2009 България - на ръба на бръснача, разкрачена между ЕС и Русия . 1| 19865 |08.07.2007 Константин-Асен Сакскобургготски е кръстник на дъщерята на испанския престолонаследник Фелипе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads