Реклама / Ads
1| 4367 |15.12.2015 НОВИНИ

Давутоглу: Изграждаме с България интерконекторна газова връзка

.
Търговският ни стокообмен от 5 млрд долара ще бъде повишен, заяви турският гост. Той изброи проектите, по които ще се работи, като включи и скоростен влак София – Истанбул. Предвиждаме и интерконекторна газова връзка за доставка на азербайджанския газ в България, каза Давутоглу, цитиран БГНЕС. Надяваме се през април ще осъществим среща на високо равнище на двете правителства.
 

Надявам се ние да дойдем в София през април, подчерта турският премиер. За възраждането на идеята за доставка на азерски газ решихме с колегата Ципрас може би още в четвъртък в Брюксел, че ще проведем среща. Заедно с интерконекторите с Гърция и Турция ще се даде възможност за диверсификация и транзитиране на газ от всички посоки, които идва. Помните преди 6-7 месеца имаше други планове. Така че нека да не заобикаляме една или друга държава, а да направим така, че всички да имаме газ. Това заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов. За износа на живи животни има няколко проблема, но получих уверението, че ще се решат. Надявам се скоро министрите на транспорта да ни поканят за пускането на жп линията.

 

Ние даваме пример за присъединяване на отделните региони. Надявам се в следващите 1-2 години България като страна на кръстопът да спомага за бързото придвижване на хора, товари и бизнесът да го усети максимално, добави Борисов. По темата за здравеопазването, Борисов заяви: работим, от наша страна сме готови. Очакваме турския министър на здравеопазването, очакваме да го ратифицира, за да можем и в лекарствената политика да ползваме най-евтините лекарства. Борисов съобщи и че вътрешните министри на двете страни планират с аналоговите служби операция по трафикантите на хора. Тази човешка трагедия - бежанците, има лица, които получават огромни пари и се замогват на фона на тази човешка трагедия. С колегата Давутоглу пред целия Европейски съвет поемаме ангажимент да дадем пример как ще се разправим с тези хора и се надявам нашите служби да покажат тези видими резултати, каза още Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5967 |14.12.2015 ВМРО на нож срещу идването на Давутоглу в България . 7| 8618 |12.12.2015 Проф. Никасо: 6 организации в България движат наркотици и перат пари . 22| 6050 |11.12.2015 Борисов: В България се случват неща, за които никой не е мечтал . 1| 4609 |11.12.2015 Плевнелиев: Със София Тех Парк България е по пътя на иновациите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads