Реклама / Ads
5| 8958 |25.11.2017 НОВИНИ

”Дейли телеграф”: Откритото говорене на плещестия премиер за Брекзит е смущаващо

.
Ангела Меркел и Бойко Борисов Източник: Фейсбук
В петък Борисов коментира важни световни теми и каза, че е прегърнал ”Ангела, за да ѝ дам кураж”. Вижте как Джеймс Крисп в ”Дейли телеграф” вижда петъчната изява на премиера на държавата, предстоящ ротационен председател на ЕС, по време на чието председателство ще се водят и много от тежките преговори за Брекзит.
 
Великобритания и Европейският съюз са изправени пред тежък Брекзит, каза в Брюксел премиерът на България преди да предупреди, че ЕС не е готов за горчив развод.

Бойко Борисов публично изказа мнение различно от това на останалите 27 държави членки като призна, че ЕС не може да си позволи остра раздяла с Великобритания.

"За съжаление все по-често се споменава възможността, че няма да има споразумение. Не го казвам от името на ЕС или на нашето председателство, и не искам да бъда разбран грешно. Но това е моето усещане", цитира "Дейли телеграф" Борисов.

ЕС поддържаше старателно изградена фасада на единство пред лицето на Брекзит. Откритото говорене на Борисов е особено смущаващо, защото България скоро ще поеме ротационното председателство на ЕС, което изначава, че ще председателства дискусиите за Брекзит сред 27 страни в ЕС от 1 януари, напомня изданието.

Говорейки преди среща в Брюксел, където Тереза Мей се видя с президента на Европейския съвет Доналд Туск за разтоворите за Брекзит, г-н Борисов каза: "Ако кажа, че сме готови (за европредседателството - б.р.), ще значи, че се надценяваме. Ако попитате който и да е премиер или канцлер тук, те ще ви кажат, че не са готови".

Плещестият премиер, бивш бодигард на последния комунистически лидер на България, добави: "Да, ще ни се струпа много: Източното партньорство, Западните Балкани, Брекзит, следващият дългосрочен бюджет на ЕС, европейската сигурност и отбрана, киберсигурността. Много теми.", съобщава още Клуб Z.

Г-н Борисов призна, че ЕС се бори да предприеме действия, докато Германия се опитва да направи коалиционно правителство. "Докато Германия е блокирана от подобни разговори, нищо не може да функционира нормално", каза Борисов, който има черен колан по бойни изкуства и някога е тренирал българския национален отбор по карате.

Г-н Борисов, който някога прегърна Дейвид Камерън така силно, че премиерът се пошегува, че помислил, че ще умре, каза, че се надява, че добрите връзки между Великобритания и ЕС ще оцелеят и след разговорите за Брекзит.

"Аз вярвам, че Мишел Барние, изключителен дипломат, ще успее да изпълни задачата си", добави той.

Г-н Борисов, който понякога играе за втородивизионен футболен отбор (още една характеристика на Борисов-бр.), по-рано предположи, че някои от страните от Западните Балкани могат да станат част от ЕС след напускането на Обединеното кралство.

За България ще има намаляване на средствата, които получава от ЕС, защото британците няма повече да плащат своята вноска в бюджета на съюза след Брекзит, завършва авторът с многозначително напомняне.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6320 |25.11.2017 Меси в ”Барса” до 2021 с 560 000 евро седмична заплата . 5| 4039 |25.11.2017 Протестираха против отглеждането на животни за кожа . 0| 4558 |25.11.2017 Над 340 хил. души са жертвите на войната в Сирия . 7| 5315 |25.11.2017 Ректорът на СУ ”Кл. Охридски”: Българинът е нещастен- не вижда пътя към храма, нямаме национален идеал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads