Реклама / Ads
12| 7235 |29.10.2010 НОВИНИ

ДЕЛА нападна Диневи, братята - топят ни

.
„Медийните материали от последните дни за фиктивното прехвърляне на „Венид яхт” само показват, че около братя Диневи има множество нередни неща”.
 

Така от ДЕЛА коментираха на пресконференция в пресклуба на БТА скандалното прехвърляне на собствеността на една от най-важните фирми от „Диневи груп” на социално слаб и последващите разкрития, че фирмата дължи над 182 хил. лв. на НАП и над 11 млн. лв. на кредитори.

Председателят на ДЕЛА Атанас Терзиев посочи, че от партията продължават да настояват за мерки от отговорните институции по въпроса с „Марина Диневи”, която е изградена върху територии, изключителна държавна собственост. Терзиев посочи, че вече има реакция от РДНСК-Бургас, която е забранила ползването на сградите на пристанището, докато текат останалите проверки.

Според ДЕЛА фиктивното прехвърляне на фирмата за дистрибуция на яхти „”Венид яхт” на Иван Иванов от с. Балван доказва, че бизнесът на Диневи е ощетявал и продължава да ощетява държавата. „Зад всички платени ПР публикации, шумни приеми и привидна благотворителност всъщност се крие една измама като заграбването на едно пристанище, източването на над 7 млн. лв. ДДС за него и задължаването на един социално слаб човек с дългове към НАП за над 180 хил. лв. и 11 млн. лв. кредити към банки. Говорим за схема, зад която се крие истинска измама на държавата, кредиторите на дружеството и един нещастен човек, дори да приемем, че прехвърлянето е формално законно”, посочи още Терзиев.

Според ДЕЛА Диневи отчаяно се опитват да убедят обществото чрез адвокатите си как всъщност били излезли от фирмите още през февруари месец, като буквално топят бившия си съдружник с твърдения, че не са отговорни за действията му.
Според сайта на „Диневи груп” (https://www.dinevigroup.com/bg/home.html, секция „Дейности” фирма „Венид” още фигурира като част от фирмите на Диневи, а на собствения сайт на Венид яхт (https://www.venidyacht.com/vbg/page.php?view_doc=1 ), все още пише, че е част от Диневи груп. На същата дата, 09.02.2010 г., на която прехвърлят дяловете на Михов във „Венид яхт”, Диневи учредяват ново дружество „Венид яхт чартър” в съдружие с дългогодишната приятелка на Михов. „Този факт сам говори за фиктивността на всички тези прехвърляния.”, допълни Терзиев.

„Искаме тези проверки, защото тези хора управляват община Несебър като председатели на партия Море., община с бюджет от 60 млн. лв. Всеки може да си направи изводите с какви методи управляват общината, след като управляват бизнеса си по този начин. Ние живеем, работим в тази община, децата ни израстват в Несебър. Затова искаме да се потърси сметка за всички незаконни сделки и щети на държавата и община Несебър, които Диневи са причинили през всички тези години.”, допълни още Терзиев.  От ДЕЛА призоваха още веднъж всички институции за продължаване на проверките.

Двамата братя Диневи обаче не са съгласни с атаките срещу тях. Според бизнесмените Атанас Терзиев иска да ги компрометира година преди местните избори, на които се очертава ДЕЛА и учредената от Диневи партия МОРЕ ще бъдат отново основни конкуренти. "Вместо да се грижат за делата на община Несебър, група общински съветници от бизнес-партия ДЕЛА от месеци обикалят страната и дават пресконференции с едни и същи "факти", повечето твърде спорни", коментират от компанията на Диневи.

През последната седмица „изобличителните прожектори”, направлявани от изключително активен местен бизнесмен, са насочени към продажбата на най-прочутата фирма, свързана с братя Диневи – „Венид Яхт”, на безработния Иван Иванов от село Балван. Внушението е, че по този начин те са се отървали от огромните си задължения, прехвърляйки на безимотния селянин компания с 11,687 милиона лева дългове, както е записано в одиторския доклад на „Венид яхт”, направен от „Приморска одиторска компания”.
Ето къде е истината - в търговския регистър:
към 28 октомври 2010 г. „Венид Яхт”, преименувана вече на „Вектор Яхт”, наистина е собственост на Иван Христов Иванов, безработен жител на село Балван. Той е придобил едноличното дружество от предишният му едноличен собственик Георги Михов Михов на 13 август 2010 г. срещу 15 000 лв.. Откъде ги има, не е ясно. Сам той твърди за вестник „Монитор”, че пълномощник на фирмата му е платил 200 лв. за да подпише документите.
Преди тази смехотворна и абсурдна "сделка" Георги Михов е станал едноличен собственик на „Венид Яхт” на 23 февруари 2010 г., като е закупил дружеството без никакви задължения от двамата си съдружници в него – Динко и Йордан Диневи срещу скромните 3350 лв..

Братя Диневи запазват яхтите си и с тях основават нова фирма с име „Венид Яхт Чартър”.

Т.е. между декември и февруари, докато Диневи и Михов са били собственици на „Венид Яхт”, тя е изплатила всичките си дългове.
Пак според информацията в „Монитор” към 19 юли 2010 г. „Венид Яхт” има задължения към Националната агенция по приходите в размер на 182 155 лева, но оттогава досега вероятно са нараснали още. Т.е., това са дългове, трупани между 23 февруари 2010 г. и датата на втората продажба на многострадалната фирма.

Разбира се, за този период братя Диневи няма как да носят отговорност, фирмата просто не е тяхна

Последната „бомба”, пусната в медийното пространство, цели окончателно да убеди публиката, че край най-големия български курорт се вихрят тъмни далавери, а в дъното на най-мрачните от тях са двамата братя Динко и Йордан Диневи, по случайност сред основателите на друга местна политическа сила – партия МОРЕ. За никого не е тайна, че в община Несебър големите партии с национално значение „не предат”, местният парламент и общинска администрация са доминирани от двете конкурентни сили и всички изгледи сочат, че и на следващите местни избори борбата ще е пак между тях. Според хората на Диневи докато от МОРЕ се държат адекватно и обясняват управленските решения на кмета, излъчен от тях, опонентите им от ДЕЛА твърдо залагат на омаскаряването на конкуренцията. За по-малко от година са организирали 41  пресконференции, без изключение посветени на фирмите и делата на братя Диневи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 9798 |26.10.2010 Екипът на "Галерия" нападнал жена до вилата на Цветанов в село Шума . 6| 5370 |14.10.2010 Десетима нападнаха и убиха общински шеф в Ракитово . 3| 5291 |14.09.2010 Богатите се топят . 22| 5460 |12.08.2010 БАН: Топят ни с високи заплати, искат имотите на Академията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads