Реклама / Ads
0| 2936 |11.08.2022 НОВИНИ

Делян Добрев: Бившите управляващи чрез посредници за газ откраднаха 200 млн. евро

.
Делян Добрев показва документ, доказващ, че има посредник при сделката с газ
Не трябва да се отказваме от никакви количества газ. И със 7-те танкера не ни достига газ. Вчера видях голямо объркване от Кирил Петков каква е молекулата. И не разбраха за една година, че молекулата е руска. Газ влиза от Турски поток, който на 100 процента е руски.
 

Това каза по НТВ Делян Добрев от ГЕРБ. 

 

Молекулата е 100 процента руска. При суапова сделка щеше да има фактура, но такава фактура Булгаргаз няма. Т. е газът от танкерите е продан в Турция и Гърция. И посредници са купили руски газ и са ни го продали. Компаниите, от които се купува, са изцяло свързани с Русия. Прекупвачите, които ни дават газа с 30 процента надценка са руски. Тези проценти са 200 млн. евро. Бизнесът ще заведе иск срещу държавата, тъй като се налага се налага да надплаща. За тези 200 млн. евро някой трябва да понесе отговорност. 

 

Недостигът на газ е заради управляващите. Почти всички държави в ЕС започнаха да плащат по новата схема и си получават количествата. Трябваше от първия ден да си запазим слотове на терминала в Ревитус. Посредникът МЕТ ги изкупи до края на годината. Водещото при това управление бе откъде ще вземат комисионните.

 

Трябва бившите управляващи да носят отговорност за това. ДАНС е изпратила преписката във ВКП. Компанията МЕТ, която е посредник, си назначи директор на Булгаргаз, и от следващият ден той започна да купува и да продава на същата компания. Купува скъпо от МЕТ и продава обратно на МЕТ. Вкараха посредници и крадат 200 млн. евро за три месеца. 

 

Трябва да се обяви международен търг за три месеца. Азерският газ осигурява ⅓-та от необходимия газ. Не бихме подписали нов договор с “Газпром”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4794 |10.08.2022 Делян Добрев показа фактури от посредници на “Газпром”. Един от тях е фирмата “МЕТ” . 0| 3656 |10.08.2022 Политолог: ИТН ще хапят бившите си коалиционни партньори . 0| 9385 |26.07.2022 ИТН на нож! Обърна с главата надолу промените за КПКОНПИ, разделянето на Комисията било ”нескопосано” . 0| 2960 |20.07.2022 Делян Добрев: Вчера разбрах, че ”Булгаргаз” е купувал газ от ”Винтерсхал” - посредник на ”Газпром”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads