Реклама / Ads
16| 6811 |31.10.2022 НОВИНИ

Делян Добрев открои коалиция ”Нови избори”, бензинът бил надписан с лев за литър

.
Делян Добрев
В Народното събрание има коалиция на партиите, които искат нови избори. ПП правят всичко възможно да спъват работата на Народното събрание с цел да отидем на избори в средата на зимата. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
 

По думите му важно е за България да има правителство и ние сме готови да направим компромиси с идеята да има кабинет. Според Добрев дори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да отиде на разговор с париите в парламента, то те пак ще си измислят причина да не отидат на срещата и да докарат страната да нови избори.


Той посочи пред bTV, че никой не може да управлява с "Възраждане", защото те не искат да приемат еврото. Най-важното за хората е сега да има правителство, а партиите да надмогнат егото си, за да се сформира кабинет. Има една партия, която се опитва да направи коалиция за нови избори, категоричен бе Добрев.


Смятаме и можем да докажем, че горивото ни е надписано с 1 лв. за литър. Ако вземете цената на уралския нефт през 2018 г. и сега тя е една и съща, но горивото на бензиностанциите тогава е на цени между 1,88-1,95 лв. Сега е между 2,99-3,50 лв. Има близо 1,50 лв. разлика, заяви още Добрев.


„Нашата цел е, след като сме позволили на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и на „Литаско“ да продължават да обработват евтин руски нефт, то тази печалба, която генерират в размер на 3,5 млрд. лв. само за вътрешния пазар да не отива в швейцарските сметки, а да я прибираме във Фонда за енергийна сигурност. И оттам да я връщаме по модела за компенсация, който и към момента работи само че не 25 ст., а 1 лв., защото смятаме, че такова е надписването“, добави той.


Добрев допълни, че при модела на служебния кабинет компенсацията ще бъде в рамките на 4-5 ст., докато ако обложим "Лукойл Нефтохим Бургас“ и „Литаско“ компенсацията ще бъде 1 лв.


„Очаквам подкрепа от всички депутати, защото всички, които гласуват „против“ този законопроект, спокойно можем да кажем, че са лобисти на "Лукойл Нефтохим Бургас“ и „Литаско“. Няма друга причина да се застъпиш за двете руски компании, вместо да гласуваш в интерес на българските потребители“, каза още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5983 |23.10.2022 Делян Добрев дава заден: Иска връщането на хартиените бюлетини за малките населени места . 7| 16674 |12.10.2022 От ПП се опитвали да сплашат Добрев със службите. Не бил излъгал, купуван е по-скъп руски газ през посредници . 9| 19276 |11.10.2022 Венко Сабрутев: Борисов е символ на корупцията. Делян Добрев изнесе секретен доклад, службите да се сезират . 6| 6275 |09.10.2022 Нинова: Кирил Добрев търси реванш, Промяната ни взе социалните послания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads