Реклама / Ads
1| 2153 |30.07.2024 НОВИНИ

Делото "Дебора": По-лека мярка за обвиняемия, съдът го пуска вкъщи

.
Източник: БГНЕС
Районен съд-Пловдив измени мярката за неотклонение на Георги Георгиев, обвинен по делото „Дебора”, от най-тежката - задържане под стража с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание. Мярката си той ще изтърпява в Стара Загора, като ще му бъде сложена електронна гривна за радиочестотно наблюдение. 
 

Аргументите в подкрепа на определението на съда са свързани с това, че е изминал значителен период от време, в което му е била наложена най-тежката мярка. 





"Съдът се съобрази с нашите аргументи и измени мярката за неотклонение на Георгиев. Те бяха основно в посока изтеклия значителен период от време - повече от година. Освен това няма опасност от укриване или извършване на друго престъпление. За момента решението ни удовлетворява", коментира адв. Валентин Димитров, защитник на подсъдимия.

 

Дебора Михайлова не се яви на днешното заседание по делото срещу подсъдимия Георги Георгиев. В продължение на два часа обаче беше разпитвана майка ѝ. Тя беше един от двамата свидетели, които дадоха показания днес. 

 

Като допълнителна мярка за процесуална принуда, на подсъдимия беше забранено да напуска пределите на страната. Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева каза, че ще се възползва от правото на обвинението да протестира определението на съда. 

 

Миналата година случаят с насилието над момичето предизвика серия от протести в цялата страна. Едно от обвиненията срещу Георги Георгиев е, че с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на Михайлова двустепенна средна телесна повреда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2421 |30.07.2024 Огромен пожар край Струмяни. Евакуация на села, френските самолети ще гасят /обновена/ . 1| 2235 |30.07.2024 Страхотна Станимира Петрова срази световна шампионка в Париж . 18| 6092 |30.07.2024 Валентин Вълканов: БПЦ е скандализирана от Олимпиадата, но подкрепя побеснели диктаторчета срещу Украйна . 13| 6094 |30.07.2024 С руски кавички Св. Синод скочи срещу откриването на Олимпиадата и постави голямо „но” след европейския ни път

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads