Реклама / Ads
2| 2437 |28.02.2024 НОВИНИ

Делото "Дебора" пак тръгва, прокуратурата поправи обвинителния акт

.
Обвиняемият Георги Георгиев Източник: БГНЕС
Районната прокуратура в Стара Загора отстрани пропуските в обвинителния акт по делото "Дебора" и отново го внесе в Районния съд в Пловдив. Това съобщиха от държавното обвинение.
 

Районната прокуратура на Стара Загора изпълни указанията и внесе в пловдивския Районен съд коригирания обвинителен акт срещу Георги Георгиев за причиняване на телесна повреда, принуда и закани с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова, предаде БНР.

 

Припомняме, че делото беше преразпределено в Пловдив с решение на ВКС, след като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод.





Случаят около зверството срещу 18-годишната Дебора Михайлова нашумя през лятото на миналата година. След като се разчу, че младата жена от Стара Загора е била обезобразена с макетно ножче, за престъплението беше задържан бившият ѝ вече приятел. В следствие на зверството Дебора получи 400 шева по тялото, което доведе и до протести в цялата страна.

 

Съдът да прекрати съдебното производство, защото в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма.

 

Първоначално от прокуратурата в Стара Загора твърдяха, че няма процесуални нарушения при изготвяне на обвинителния акт срещу 26-годишния Георги Георгиев. В крайна сметка обаче, са изпълнени уазанията на Районния и на Окръжния съд в Пловдив като е допълнена обстоятелствената част на обвинението. 

 

Той отговаря пред Темида за три престъпления – причинена с особена жестокост многостепенна средна телесна повреда, принуда и закани с убийство.

 

Георги Георгиев остава в ареста. Мярката срещу него задържане под стража бе взета на 30 юли миналата година. 

 

Очаква се ново насрочване на разпоредително заседание по делото в Районен съд-Пловдив.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2494 |28.02.2024 Българското Министерство на отбраната работи за допълнителна помощ за Украйна . 3| 2746 |28.02.2024 Официално обвинение за шпионаж в полза на Русия за българин във Великобритания . 14| 2781 |28.02.2024 Унгария е в изолация, от Орбан странят и доскорошните му най-близки съюзници . 1| 2353 |28.02.2024 Съдят 38-годишен мъж за притежание и разпространение на детска порнография

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads