Реклама / Ads
1| 3866 |05.08.2024 НОВИНИ

Случаят "Дебора": Старозагорската прокуратура официално поиска от съда връщането в ареста на Георги Георгиев

.
Източник: БГНЕС
Старозагорската прокуратура официално поиска от Пловдивския Окръжен съд връщането в ареста на Георги Георгиев, подсъдим по делото „Дебора“.
 

Той бе пуснат под домашен арест на последното съдебно заседание на 30 юли от Районния съд. Срещу Георгиев има три обвинения - за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство спрямо 18-годишно момиче. 

 

Наблюдаващите прокурори са на мнение, че облекчената мярка е неправилно и незаконосъобразно разпоредена, като излагат конкретни аргументи. Според тях задържането на Георги Георгиев е в разумен срок и съответства на целите на закона. Обвинението се позовава на решения на Европейския съд по правата на човека, според които при изменение на мярката за неотклонение съдът е длъжен да вземе предвид броя на извършените по-рано престъпления, да отчете вида им и времевия промеждутък между тях. 





Също така, съдът е длъжен да съобрази, че в момента Георгиев е подсъдим за три тежки умишлени престъпления, всяко от които предвижда лишаване от свобода и засяга личността и безопасността на пострадалата Дебора Михайлова. По делото предстои да се разпитат свидетели, чиито показания са от изключително значение и може да им бъде въздействано. 

 

Прокуратурата се опасява, че наложеният „домашен арест“ не представлява пречка Георги Георгиев да приема посетители, както и да ползва мобилни устройства, с които евентуално да влияе негативно на хода на процеса. Именно така е била отправена закана за убийство към момичето, подчертават наблюдаващите прокурори. 





Очаква се разглеждането на протеста от Окръжен съд-Пловдив.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3050 |05.08.2024 Украинското разузнаване: Унищожихме Су-34 и склад за боеприпаси на руското летище Морозовск . 7| 2360 |05.08.2024 70 евродепутати поискаха Унгария да бъде изгонена от Шенген . 2| 2216 |05.08.2024 САЩ дават 3,9 млрд. долара безвъзмездна помощ на Украйна . 6| 2230 |05.08.2024 Атанас Зафиров: При всички случаи служебният премиер ще е нов. Какво ще е името му - зависи от президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads