Реклама / Ads
0| 9912 |04.03.2022 НОВИНИ

Делото “Иванчева” - пример за машинации и задкулисни игри. Пази ли някой Гешев и Ушев?

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Делото “Иванчева” срещу бившия кмет на район “Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова се превърна в емблема на задкулисието на съдебната власт. Оказва се, че НПО, учредено от бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев, е написал сигнал, дал повод на съдебния състав във ВКС да си направи отвод.
 

Има ли опит да се избере “правилният” съдебен състав, който да осъди двете жени? Стигат ли пипалата на октопода до най-висшата съдебна инстанция у нас? Тези и много други притеснителни въпроси се пораждат от разказа на Деси и Биляна пред Люба Кулезич в “Честно казано” по Евроком. 


Ето какво разказаха те: 

Тревожи ни, че 10 дни преди заседанието, в “независимата съдебна” власт някой се намесва и съставът се сменя с нов, за който нищо не знаем. 

 

Мила Георгиева я е бивша прокурорка към ВКП. Тя пуска сигнал от името на НПО,  който е странен, несериозен и непроверен. Един от създателите на същото това НПО, е Пламен Георгиев- бившия шеф на КПКОНПИ. Нарича се Сдружение “Център за приложно-правни изследвания и практики”. Самата Мила Георгиева пише сигнала от две НПО-та, но те са почти еднакви. И гледаме по-старото, с повече история - именно този Център. Пламен Георгиев ни организира публичния арест. Знаете, че заради терасата го “наказаха” консул във Валенсия. 

 

Другият създател е Пламен Панайотов. Той е зам.-председател на специализирания наказателен съд, който ни гледа първата мярка и който ни сложи като терористи в онзи аквариум, за да не говорим с журналисти. През 2011 г. Пламен Георгиев през 2011 г. бе и зам.-министър от ГЕРБ, той напуска /бел. ред. НПО-то/ и вече има лека смяна в състава. 


Става още по-интересно. Влязла е г-жа Смарагда Тодорова, която е представител на голяма строителна фирма. По данни в Интернет, тази фирма е строила магистрала “Тракия”, лот 3 и 4, магистрала “Струма” и други. От големите акули. И това е НПО-то, което подава сигнал. 


В сигнала се посочва, че Албена Белянова ми е дала пари за гаранцията при  смяна на мярката за задържане. Но тя ми ги е предоставила като заем и благодарение на хората, в рамките на 5 дни, успях да ги върна.  В сигнала това не е уточнено. Казва се, само, че адвокат Белянова е дала парите /бел. ред. 10 000 лв./, която 6 месеца по-късно е учредителка в инициативния комитет за издигане на Лозан Панов /шеф на ВКС/ за президент. 

 

Сигналът е формален повод. Самият сигнал защитават Ушев и Гешев. Първият е шеф на апелативния специализиран съд, а вторият главен прокурор. Единственият възможен извод е, че настоящият състав на ВКС е бил подложен на натиск. И че целта на това активно мероприятие е задкулисието да стигне до удобен съдебен състав. В нашето дело правото не съществува. Да напомня, че на първа съдебна инстанция, 7 пъти е джуркан състава, докато постигнат съдебен заседател от ГЕРБ.

 

На втора инстанция “случайно” ни се падна Ушев с командированите си заместници. И нещо много важно- Мила Георгиева е един от основателите на ГЕРБ-Бургас. Това е според местния вестник “Десант”. По нейни думи през 2011 г. тя е била съветник на еврокомисар от ГЕРБ. По времето на ГЕРБ, това НПО е печелело проекти и е получавало добри плащания. Това НПО сключва меморандум с Пламен Георгиев-учредител, да напишат наръчник за КПКОНПИ за 90 000 лева. Проектът е изпълнен, а парите взети.  Самите те са към гражданския съвет на ВСС. 

 

Сигналът на НПО-то


.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3052 |04.03.2022 Делото за смъртта на Милен Цветков върви към финал . 10| 17203 |22.02.2022 Спеца на Гешев пак се провали - този път с делото за Лиляна и Мартин . 9| 4305 |22.02.2022 Прокурорката, добила слава с делото за Пръскачките, не бе допусната да стане съдия . 2| 3210 |31.01.2022 Ковачки загуби делото за клевета срещу Владислав Панев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads