Реклама / Ads
1| 2870 |06.08.2023 НОВИНИ

Съдът в Добрич задържа обвинен в убийството на баща си

.
Съдът в Добрич задържа обвинен в убийството на баща си Източник: БГНЕС
Окръжният съд в Добрич постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 46-годишния Т. А. на днешното заседание.
 

Той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за убийство на неговия баща, съобщават от пресцентъра на съда. Досъдебното производство е започнало на 3 август 2023г. за извършено на същата дата престъпление в тервелското село Зърнево.

 

Окръжният съдът намери, че с оглед на събраните материали по делото, обвинението е с достатъчна степен на вероятност. Налице е обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към предявеното обвинение, което е и основанието на органите на досъдебното производство да му повдигнат такова.

 

Деянието, предмет на досъдебното производство, се характеризира с висока степен на обществена опасност и с оглед предвиденото наказание за същото е налице и законовата презумпция относно реалната опасност обвиняемият да се укрие с цел избягване на бъдеща наказателна репресия или да извърши друго престъпление, посочва съдът. 

 

В определението на съда се отбелязва още, че лошите характеристични данни на обвиняемото лице, както и издадената от Районен съд - Тервел на 26 юли 2023г. заповед за незабавна защита, с която са били постановени мерки за закрила спрямо бащата на обвиняемия, са обстоятелства, характеризиращи обвиняемия като лице с висока степен на обществена опасност. 

 

Съдебното заседание се проведе в болнично заведение, в което обвиняемият е настанен към момента. Съдът разпореди делото да се гледа в сградата на болницата поради невъзможност да се осигури явяването на лицето в съдебна зала и с оглед кратките срокове за разглеждане на производството. 

 

Съдът коментира в определението си, че при необходимост лечението на мъжа е възможно да продължи в съответните здравни заведения, разкрити към местата за лишаване от свобода, както и да бъде консултиран със съответен специалист в болнично заведение и да му бъдат направени нужните прегледи и изследвания. 

 

„Защитата на обвиняемия поиска да му бъде наложена мярка „домашен арест“, поради здравословното му състояние – тежък инфаркт. Съдът обаче прие аргументите на обвинението за по-силни и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“, коментира за БТА прокурорът по случая Пламен Николов. 

 

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2840 |06.08.2023 За пореден път: Задържаха мъж за домашно насилие в Козлодуй . 2| 3260 |06.08.2023 Христо Кръстев от СГП: Задържаният Бояджиев е направил пълни самопризнания за двете убийства . 5| 4438 |05.08.2023 Убийството в Лозен: Пуснат с мярка “подписка” за друго тежко престъпление бил задържаният извършител /обновена/ . 0| 2834 |05.08.2023 Задържаха полицай, заканил се да убие бившата си жена в Сандански

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads