Реклама / Ads
2| 2310 |19.06.2024 НОВИНИ

Делото за смъртта на Ани и Явор - по съкратена процедура, намаляват присъдата на обвиняемия

.
Ани и Явор
Делото за смъртта на Ани и Явор ще се гледа по съкратена процедура. Така ще се намали размера на присъдата на обвиняемия Андриян Антонов и делото ще приключи в бърз срок. Това стана ясно от днешното разпоредително заседание по делото за катастрофата от миналата година в София.
 

С искането да се проведе съкратено производство обвиняемият Адриян Антонов желае да признае изцяло фактите в обвинителния акт, посочи неговият адвокат Димитър Марковски, предаде bTV.

 

Подсъдимият, причинил смъртта им по непредпазливост - Адриан Антонов, се призна за виновен. Финалните пледоарии ще са на 4 юли, пише БНР.

 

С признанието си Антонов се съгласява с всички събрани доказателства, включително и с тези, установяващи, че е шофирал с близо 106 км/ч и вместо да спре на пешеходната пътека, е прегазил Ани и Явор.





 

„Ще ви помоля днес да не приключи заседанието и при следващо заседание да бъдат доведени двама свидетели, които да дадат характеристична данни за обвиняемия“, каза още адвокат Марковски.

 

Заради тези двама свидетели, делото няма да приключи днес. Ще бъдат разпитани на следващо заседание и най-вероятно още тогава ще има присъда.


Миналият месец се навърши една година от катастрофата на столичния булевард „Сливница“, при която влюбените Ани и Явор бяха блъснати на пешеходна пътека. Припомняме, че обвиняем за смъртта на Ани и Явор е 18-годишният Адриян Антонов. Експертизи показаха, че в момента на сблъсъка, той се е движил с около 100 км/ч при ограничение от 50 км/ч.

 

Преди по-малко от месец Софийската градска прокуратура внесе обвинителният акт срещу него. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4441 |19.06.2024 Украинец с дронове, телефони, фотоапарати и сим карти е задържан за шпионаж в ТЕЦ "Марица изток 2"/видео/ . 1| 2252 |19.06.2024 Байдън зарадва мигрантите, въвежда нова политика за получаване на “зелена карта” . 5| 31204 |19.06.2024 Павел Вугелман: Да се бомбардира Одеса е все едно да се бомбардира български град . 1| 2355 |19.06.2024 Затварят магазини, училища, дори парламентa. Цяла Хърватия гледа мача с Албания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads