Реклама / Ads
7| 5825 |03.05.2014 НОВИНИ

Делото срещу Мицубишито продължава на 26 юни в Чикаго

.
Процедурата, чрез която трябваше да се даде начало на делото срещу българите от групата на Георги Мартов-Мицубишито, заподозрени в източване на кредитни карти, бе отложена след заседание на Федералния съд в Чикаго. То започна на 1 май към 18,30 ч българско време и продължи само около половин час.
 

 

От прокуратурата поискаха отсрочка, защото все още обработвали събраните данни по свидетелските показания и записите от подслушваните телефонни разговори. След като се консултира с адвокатите на българите, съдията по делото Роналд Гузман се съгласи да го пренасрочи за 26 юни, съобщава „Труд”.

 

При разбиването на бандата бяха обвинени 14 българи. Срещу Георги Мартов бяха повдигнати общо 26 обвинения. 22 от тях са за измами с електронни средства и 4 за пране на пари и възпрепятстване на правосъдието. От всички арестувани щатската прокуратура иска да бъдат възстановени 200 000 долара. Освен тези пари от Георги Мартов, Емил Господинов и Михаил Петров се иска да върнат още 50 000 долара.
Според законите на САЩ на т.нар. предварително изслушване прокуратурата представя по кои обвинения е събрала достатъчно доказателства и ще ги поддържа по време на бъдещия процес.

 

Пред Федералния съд бяха доведени всички задържани под стража, а от пуснатите под гаранция не се явиха двама. Доменико Евтимов бе представен от адвоката си, тъй като бил на работа, от която не можел да отсъства. За изслушване на неявилите се Младен Георгиев и адвоката му бе определена друга дата.

 

Съдията Гузман извика адвокатите на обвиняемите и те поименно представиха пред него един по един своите клиенти. След кратък разговор със защитата на сънародниците ни съдията разреши за следващата сесия по делото някои от тях да не присъстват в залата, а да бъдат представени само от адвокатите им.

Българите отказаха да направят каквито и да е изявления пред медиите, дошли на делото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5089 |25.04.2014 Прокурори поискаха от ВКС да върне делото срещу Цонев, Сантиров и Попов . 41| 6400 |18.04.2014 Новак: Независимо от ЕП, "Южен поток" продължава . 23| 5630 |16.04.2014 Флоров след делото на Цветанов: Няма да отговарям, защото не искам . 12| 5636 |15.04.2014 И партиите с крадени подписи продължават напред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads