Реклама / Ads
0| 3508 |25.08.2022 НОВИНИ

Демерджиев поиска оставката на зам.-шефа на ”Гранична полиция” Деян Моллов

.
Категорично вина за тежката катасторфа с автобус, пълен с мигранти в Бургас, при която загинаха двама полицаи, носи зам.-шефът на ”Гранична полиция” Деян Моллов. Това смята служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Той заяви пред медиите, че очаква до края на деня Моллов да подаде оставката си.
 

Рокадата в ГД "Гранична полиция" се случи на 10 август. Моллов стана зам.-директор, а на негово място застана досегашната му заместничка Росица Димитрова.

 

Демерджиев заяви, че целта на рокадата е била именно Деян Моллов да се справи с мигрантския натиск - задача, която той е поел и с която шефът на МВР е бил сигурен, че ще се справи. Малко преди рокадата Демерджиев посочи, че мигрантският натиск по границата с Турция се е засилил с 24% през последния месец спрямо предходния.

 

Амбиции в рамките на следващата седмица са да приключи дейността на каналджиите. Ще бъдат проверени бежанските центрове в страната.

 

Всички служби в МВР се проверяват за участието на МВР в такива схеми. Демерджиев недоумява как при такова засилено полицейско присъствие на границата се случват такива неща.

 

"Не обвинявам служителите в Бургас. Тези момчета са изпълнили дълга си. Имам големи претенции към органите на "Гранична полиция" и ще взема мерки в тази посока", посочи още Демерджиев.

 

Нов началник на звеното ще трябва да вземе мерките по веригата надолу, смята още Демерджиев.

 

Според информацията общо 47 мигранти от Сирия са пътували в автобуса, убил двама полицаи на бургаско кръстовище. Двама души са били в превозното средство, но не са част от мигрантската група. Единият е задържан, другият се издирва.

 

Образувано е следствено дело под надзора на Окръжна прокуратура.

 

Създадени са два екипа, които да работят по разследването. Създаден е и екип от наблюдаващи прокурори, които все още са на място на инцидента. Ангажиран е целият ресурс на Окръжната прокуратура. Тройна автоекспертиза ще бъде изготвена. Мотивът - цели се максимална обективност и пълнота на разследването.

 

"Деликатното е, че в този автобус са се возили 47 души, включително жени и деца, което ограничава действията на органите на реда, за да запази живота им. За съжаление, в опит да не се рискува живота на пътуващите в автобуса, това струва живота на двамата полицаи", допълни Демерджиев.


Според него шофьорът умишлено е прегазил полицейския патрул. Автобусът е на хасковска фирма, бракуван е и не би трябвало да бъде в движение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3095 |25.08.2022 Демерджиев: Каналджиите обявиха война на България. Ще отговорим с цялата си мощ . 0| 3251 |24.08.2022 Демерджиев за ареста на Борисов: Съдът твърди, че няма нито едно годно доказателство . 0| 2923 |22.08.2022 Русия поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради АЕЦ ”Запорожие” . 0| 3030 |22.08.2022 Световни лидери поискаха международна инспекция на Запорожка област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads