Реклама / Ads
2| 5881 |12.06.2018 НОВИНИ

”Демократична България”: Борисов, подавай оставка и ”ни се махай от главата”!

.
Оставката на министър Бисер Петков е симптом на управленската немощ на правителството и бягство от реформи на премиера Бойко Борисов. „Демократична България“ сме убедени, че репликата на премиера „темата за майките на деца с увреждания да ми се маха от главата“ не е случайно изпусната, а показва цялостната управленска философия на Бойко Борисов.
 

А тя е, сферите, които се нуждаят от сериозни реформи да бъдат замитани под килима, за да не се пречи на безметежната стабилност, и от време на време да се имитира дейност със смяна на министри, все едно са пионки в безсмислена партия шах. Това се казва в позиция на формацията "Демократична България", в която влизат ДСБ, Да, България и Зелените.

 

"Това ще ни доведе до неминуем крах, и икономически, и морален, и не можем повече да си заравяме главите в пясъка. Изненадващата оставка на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, първоначално поискана и приета, след поетия ангажимент към протестиращите родители на деца с увреждания, а часове по-късно отхвърлена от премиера с неадекватни обяснения, е диагноза на начина, по който се управлява България – еднолично и концентрирано в ръцете на Бойко Борисов. С начина на нейното оповестяване и незабавно приемане от премиера, окончателно се срина доверието в способността на българските институции за вземане на самостоятелни решения и в смисъла от диалог с тях. Постоянната смяна на министри в най-чувствителните сфери – социална политика, образование и здравеопазване обаче не може да замести необходимите реформи. Те са пряка отговорност на премиера и управляващата партия", смятат от "Демократична България".

От формацията казват, че се работи „на парче“, предизборно и популистки, без визия и приоритети. В резултат, най-нуждаещите се български граждани – хората с увреждания и особено децата и техните семейства, остават без подкрепата на държавата и обществото.

 

Те призовават Борисов незабавно да поеме отговорността за застоя и риска от колапс в редица важни за обществото политически сфери и да подаде оставка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6986 |07.06.2018 Симеонов: Нито Ангелкова, нито Каракачанов, нито Борисов, нито патриархът са по-големи от закона . 6| 7084 |31.05.2018 Богдан Милчев пред Фрог: Г-н Борисов, комисия ви дава грешен доклад за пътната безопасност. Закрийте я! . 10| 12647 |29.05.2018 Политико: Главният прокурор на САЩ обсъжда борбата с организираната престъпност с Борисов, който многократно е свързван с нея . 0| 10028 |26.05.2018 Илияна Йотова: Руските медии изненадаха Борисов, разкривайки датата на визитата му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads