Реклама / Ads
1| 5280 |12.06.2018 НОВИНИ

Соня Момчилова: Оставката на министър Петков е декоративна мярка в стил Борисов

.
Соня Момчилова
Майките, които протестираха са икони. Всички ние трябва да ги подкрепим решително в действията им, защото това, което се случва в България от години, е геноцид. Оставката на министър Петков е една съвършено палиативна и декоративна мярка типично в стил Борисов. По този начин се отлагат решенията, които са спешни за тези хора”.
 

Това коментира в студиото на ”България сутрин” PR експертът Соня Момчилова.

Според нея "инерцията с оставките" в кабинета "Борисов 3" трябва да продължи, но подобни "лобита" ще изтласкат един нов министър, който ще бъде удобен на правителстовото. Това от своя страна пък щяло да доведе за съжаление до забавяне на решенията за преодоляване на проблемите на хората с увреждания в страната ни.

"Не само, че социалната политика в държавата не се европеизира. Тя все повече затъва. И е несравнима с нищо, което са преживявали хората със специфични нужди. Най-парадоксалното е, че в момента точно те са тези, които повеждат и олицетворяват националната заблуденост на обществото ни", допълни още Соня Момчилова.

 

Миналата седмица майки на деца с увреждания, които протестират в палатков лагер зад парламента, обявиха, че искат въпросният закон за личната помощ да е отделен от подготвяния от социалното министерство нов закон за хората с увреждания.

 

Работата по новия закон за хората с увреждания започна миналия месец. Тогава министър Петков обяви, че има диалог с майките, както и с националните организации на хората с увреждания и поясни, че законът трябва да е готов до края на месец юли, за да може есента да мине през парламента, и от януари догодина да влезе в сила.

 

"Всеки път, когато има проблем се действа по една и съща схема - подават се оставки. Въпросът обаче е, че по този начин не се сменя политиката. Това може да се случи единствено чрез нова правна рамка и защитата ѝ от изпълнителната власт", посочи политологът Арман Бабикян.

 

Той допълни още, че "Борисов вероятно е бил притеснен от това, че има хора с черни дрехи пред Народното събрание, не защото те имат проблем".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4855 |06.06.2018 Васелин Марешки поиска оставката на Каракачанов заради изтребителите . 3| 5379 |03.06.2018 Румен Петков иска оставката на Валентин Радев . 25| 9886 |12.05.2018 Премиерът Борисов за фалшивите новини, оставката, медиите и думите на Макрон . 1| 4171 |02.05.2018 Обсъждат оставката на заместника на Иванчева Владимир Клисуров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads