Реклама / Ads
0| 3578 |07.06.2022 НОВИНИ

„Демократична България“ подкрепя и новото искане на Украйна за оръжие

.
Атанас Славов Източник: БГНЕС
„Демократична България“ ще подкрепи новото искане на Украйна за изпращане на оръжие“, заяви народният представител Атанас Славов, който е и член на комисията по отбрана в парламента.
 

Освен че оказването на военно-техническа помощ е принципна позиция на „Демократична България“ от самото начало на войната, това е и възможност за модернизиране на българската армия с ново натовско въоръжение.

 

„В момента наблюдаваме нов етап във войната, която води Украйна. В нейната светлина темата за изпращане на старо съветско оръжие кореспондира с другата тема – за модернизацията на българската армия и  превъоръжаването и по стандартите на НАТО“, заяви Славов пред БНР. 

 

„Ако сега помогнем на Украйна с това старо съветско оръжие, веднага ще получим заместващи мощности от модерно, натовско въоръжение. Иначе ще останем изправени пред хипотезата в края на този конфликт една страна като Украйна, която не е членка на НАТО, да има по-модерно натовско оръжие в сравнение с държава официален член на алианса. Затова този въпрос не може да бъде подминавам с лека ръка“, добави той.

 

Представителите на „Демократична България“ в коалицията отново ще подкрепят украинското искане, дошло чрез нота от посланик Виталий Москаленко. Според Славов първо Министерски съвет трябва да обсъди и прецени и евентуално да внесе проект за решение в парламента.

 

„Първоначалното решение само за ремонт на военна техника беше в отговор на конкретно искане. Сега имаме ново конкретно искане и затова е редно процедурата да започне отначало“, каза той.

 

„Всичко това изглежда още по-актуално след вчерашната заплаха с ядрена ракета от висш представител на руските институции към българската държава. Очевидно Русия ни разглежда като неприятелска страна, заради което и ние трябва да имаме подходящ, адекватен отговор и поведение“, добави той, като визира коментарите на шефът на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин от вчера.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3174 |07.06.2022 Германия подкрепя балтийските искания за повече войски на НАТО . 0| 3126 |31.05.2022 Атанасов не разбира протеста на театралите. МК подкрепяло изцяло Младежкия театър . 0| 3593 |26.05.2022 Reuters: Три страни от ЕС подкрепят мирни преговори между Украйна и Русия . 0| 3148 |19.05.2022 Байдън подкрепя кандидатурите за НАТО на Швеция и Финландия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads