Реклама / Ads
9| 2738 |02.11.2022 НОВИНИ

Костадинов готви нов протест против предоставянето на оръжия за Украйна

.
Източник: БГНЕС
”Възраждане” се готвят за нов протест пред НС, против предоставянето на оръжия за Украйна.
 

Поводът за протеста е, внесеното за гласуване в Народното събрание предложение за изпращане на оръжия за Украйна от страна на България.

 

Според "Възраждане", България не би трябвало да има друго участие в конфликта, освен посредническо, защото това би могло да въведе страната ни в конфликта.

 

Решението за предоставяне на оръжия на Украйна се взема суверенно от всяка страна, след вътрешен анализ, отбеляза днес от своя страна служебният министър на външните работи Николай Милков.

 

 В началото на процеса повечето страни бяха неуверени в степента, в която могат да се разпрострат с евентуална помощ. Тези притеснения постепенно бяха преодолявани, коментира той.

 

По думите му предоставянето на военна помощ остава гореща тема за всички правителства. 

 

Темата разгорещи страстите и от парламентарната трибуна днес.

 

Атанас Славов от „Демократична България“ призова да не се спекулира с това какво е настроението в обществото и дали мнозинството от българите иска или не да бъде предоставена военна помощ за Украйна. 

 

Нямаме предварителна оценка какви са нашите възможности да подкрепим Украйна, нямаме и становище на службите. Подобно решение категорично ни превръща в косвена част от конфликта, посочи Кристиан Вигенин от „БСП за България“. Според него президентът Румен Радев също е против решението да бъде предоставена военна помощ за Украйна и добави, че това решение е „прибързана политическа акция“.

 

Българският народ се е изказал по въпроса, след като е изпратил мнозинство от партии в 48-ото Народно събрание, които искат да вземат решение за оказване на военна помощ на Украйна, заяви Даниел Митов от „ГЕРБ-СДС“. Списъкът от държавите, които помагат на Украйна, е списък с цивилизовани страни. Искам България да е част от този списък, сподели още Митов. 

 

ДПС ще подкрепи и двата проекта за решение, съобщи Джейхан Ибрямов от парламентарната група на „Движението за права и свободи“. Според него решението за предоставяне на военна помощ за Украйна е закъсняло и е трябвало да бъде взето още от 47-ото Народно събрание.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3001 |02.11.2022 Политологът Ивайло Динев: Коалиция на ГЕРБ с ДПС и БСП ще предизвика мащабни протести . 3| 3226 |02.11.2022 Масов протест на мобилизираните в Уляновска област: Държавата отказва да ни плаща (ВИДЕО) . 10| 3218 |02.11.2022 Мракобесният закон на Костадинов: когато чужди агенти викат ”дръжте чуждите агенти” . 8| 5456 |01.11.2022 Костадинов предлага скандален проектозакон. Иска ограничаване на всички медии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads