Реклама / Ads
0| 4220 |08.11.2023 НОВИНИ

Демократите с решителни победи в САЩ

.
Източник: БГНЕС
Демократите спечелиха решителни победи в големи избори в цялата страна, проведени във вторник, преодолявайки низходящото влечение на непопулярен президент, продължаващата инфлация и нарастващите глобални безредици, пише The New York Times. Изданието коментира, че успехът е дошъл благодарение на широкото одобрение за позицията на партията по абортите.
 

В надпреварите в части от Юга и "ръждивия пояс“ демократите поставят правата на абортите в центъра на кампаниите си, харчейки десетки милиони долари за реклами, подчертаващи подкрепата на републиканците за забрана на абортите.

 

Демократичният губернатор на Кентъки Анди Бешир спечели втори мандат, след като многократно критикува опонента си републиканец за това, че първоначално е подкрепил щатската забрана на абортите, която не съдържа изключения за изнасилване или кръвосмешение. Във Вирджиния демократите спечелиха контрола над двете камари след лавина от реклами, фокусирани върху абортите. В Пенсилвания демократите спечелиха място във Върховния съд на щата в надпревара, в която също се появи вълна от реклами, свързани с абортите.

 

А в Охайо мярка за гласуване, установяваща право на аборт в щатската конституция, спечели с двуцифрена разлика, поразителна демонстрация на подкрепа за правата на аборт в консервативен щат, който Доналд Тръмп спечели два пъти с убедителна разлика.

 

Резултатите се равняваха на категорична победа за правата на абортите, доказвайки още веднъж, че въпросът може да активизира широка коалиция от демократи, независими и дори някои умерени републиканци. Докато страната се насочва към президентските избори през 2024 г., Републиканската партия продължава да търси отговор на тема, която ги тревожи след падането на Роу. Междувременно демократите са изправени пред собствен обезсърчителен въпрос в година, когато рейтингът, личният бранд и възприятията за президента Байдън за неговата годност да служи още един мандат е неизбежно да бъдат в светлината на прожекторите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4336 |08.11.2023 Мащабна въздушна тревога в цяла Украйна. Регистрирано е излитане на "Кинжал" . 4| 4224 |08.11.2023 След сблъсък между ферибот на Русия и кораб на Палау - руският "Славянин" се установи във Варна . 9| 4861 |08.11.2023 Борисов чисти имиджа на варненската структура, гони "Мис преференция" Славена Точева от парламента . 1| 4292 |08.11.2023 Русия е атакувала 60 пъти енергийната инфраструктура на Украйна през последните няколко седмици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads