Реклама / Ads
3| 7155 |23.03.2013 НОВИНИ

Денис Ершов: Не воювам със Събев, спасявам "Петрол"!

.
Много пъти искахме да се срещнем с Митко Събев и да се разберем, но до този момент така и не сме се срещнали, каза по Нова тв скандалният бизнесмен Денис Ершов.
 

"Ние подготвихме някои въпроси, но той все не идва", обясни той. За последно През 2011 г. г-н Събев ми се обади и от негово име постъпи молба да се срещнем, за да обсъдим въпроса как да излезем от кризата. Разбрахме се да се срещнем през февруари. Дойдохме в София, чакахме цял ден, той така и не ни се обади и не отговаряше на обажданията ни. За съжаление не можем да задаваме на празния стол въпроси. Когато прочетох тези въпроси на един от членовете на управителния съвет на Петрол АД, той каза: “Никога няма да ти отговори на тези въпроси. Защото това ще означава, че си признава, че е...” Следва неприлична дума, която не искам да спомена.

Що се отнася до това кой е акционер в дружеството, Събев е акционер в Петрол Холдинг и има 47 процента, Александър Мелник формално е акционер с 5 процента, аз формално съм акционер с 41,5 процента. Защо формално – защото сме подписали договор за продажба на нашите дялове, които общо са 51,5 процента. Акционерната книга обаче се държи от г-н Събев и оттогава никой не я е виждал. Ние се обърнахме към съда, който разпореди или да се издаде нова книга, или да бъде намерена старата. Петрол Холдинг в лицето на Орлин Тодоров обжалва. Той е изпълнителен директор, който обаче защитава интересите единствено на Митко Събев и забравя за другите акционери. След това книгата изведнъж беше намерена. И в нея бяха вписани новите “собственици”. Последните събития от декември миналата година, когато подправиха подписите ни с Александър, цялата история вече се прехвърли в криминалната сфера. И тъй като в момента се води следствие, сме ограничени в рамките на следствената тайна.

Искам да спася компанията, не воювам със Събев. Не ме интересува колко струва тя, а е по-важно колко работни места ще запазим. През миналата година Петрол е минус с 28 милиона долара. Нямам обяснение как такава компания може да работи на загуба. Продължаваме да твърдим, че Събев е проиграл на борсата 200 милиона евро и това се вижда от балансите на Петрол. За обвиненията към мен, че съм взел 1 милион евро, това са пари, които трябваше да дам по договор за конкретен работен процес. Този спор убива Петрол. Докато Петрол внася гориво, той ще бъде унищожаван. Надявам се, че Кирсан Илюмжинов в крайна сметка ще встъпи официално в собственост. Той ми предложи да стана негов консултант по проекта Петрол. Има план за излизане от кризата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5509 |14.08.2012 Ершов: Бях на съдебен туризъм, всичко е постановка . 7| 7534 |14.08.2012 Заведоха петролния бос Денис Ершов принудително в следствието . 5| 8251 |28.06.2012 Денис Ершов: С петрола дотук, ще правя медицински туризъм . 33| 5288 |28.12.2011 Цветанов: Не воюваме със САС, искаме ефективно правосъдие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads