Реклама / Ads
1| 2749 |21.09.2022 НОВИНИ

Деница Златева: Очакваме цената на газа за октомври да е под 240 лв. Отговор от „Газпром“ няма

.
Деница Златева Източник: стопкадър, bTV
Очакваме цената на газа за октомври месец да е под 240 лева. Това обяви в ефира на bTV изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева. По думите й има интерес към търговете за втечнен газ, като след това специална комисия ще оцени внимателно офертите.
 

„Ще има конкурентна и прозрачна ценa, но решението кой ще бъде стратегическият доставчик на газ е оставане в ръцете на бъдещето правителство“, обясни тя.

 

По думите й така са организирали процеса, че да има максимална конкуренция между фирмите. „Случвало ни се е да ни дават оферти и пред сградата с офиса ни. Това не се прави така, трябва да се спазват конкретни процедури“, уточни Златева.

 

„Предприехме действия, за да получим доставки от „Газпром“, но нямаме отговор от тях. „Булгаргаз“ има действащ договор с „Газпром“ до края на 2022 г., като ние продължаваме да го изпълняваме, пращаме заявки за договорените количества газ и получаваме отговор за нула получени количества. Затова се предприемат мерки да се диверсифицира рискът за втечнен природен газ“, отбеляза тя и увери, че се подхожда изключително отговорно за доставките и диверсификацията на природен газ у нас.

 

„Осигуряването на газовите доставки за нас не е шега“, категоричен бе шефът на „Булгаргаз“.

 

Деница Златева увери, че ще има достатъчно природен газ, дори и да няма руско синьо гориво, да не изпадаме в липса на недостиг. Златева допълни още, че интерконекторът с Гърция ще заработи на 1 октомври, като отчете добрата работа на ресорните министерства затова.

 

„Булгаргаз“ разплаща задълженията си, без външно финансиране. Бизнес моделът на дружеството е променен“, увери Златева.

 

„410 млн. лв. са задълженията на „Топлофикация“ към настоящия момент. Проблемът с „Топлофикация“ е хроничен проблем и наистина трябва да бъде решен преди началото на зимата. Не можем да си позволим „Булгаргаз“ да изпадне в поредната ликвидна криза. Въпреки това ще има парно през зимата“, каза още шефът на „Булгаргаз“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2623 |04.09.2022 Пеканов: Очакваме първото плащане по Плана да дойде през есента . 0| 31133 |31.08.2022 Срокът изтича: Заради ”Газпром” Деница, Гълъб и Росен ни лишават от евтин нигерийски газ . 0| 3177 |31.08.2022 Деница Златева: 399 млн. дължи ”Топлофикация София” на ”Булгаргаз”, всеки ден подаваме заявки до ”Газпром” . 0| 3032 |26.08.2022 Годеницата на загиналия полицай в Бургас: Чакам те да се прибереш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads