Реклама / Ads
6| 2206 |20.07.2024 НОВИНИ

Денков и Петков полетяха над Воден: С минимален разход може да има пълен мониторинг с термо камери

.
Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков и председателят на парламентарната група Николай Денков изразиха намерение да се срещнат и предложат на служебните министри на земеделието и транспорта възможността малки самолети да бъдат оборудвани с осем термокамери и така да се прави въздушен мониторинг на България за ранно засичане на пожари. Петков и Денков прелетяха над с. Воден, сочи публикация в профила на Кирил Петков във Facebook.
 

"Тази сутрин с акад. Денков направихме полет с малък самолет над с. Воден. С пилот Андреу обсъдихме как само с 8 малки самолета, оборудвани с термо камери, може да се направи въздушен мониторинг на цяла България за ранно засичане на пожари. С минимален разход за държавата може да има пълен мониторинг над цялата страна за месеците юли и август и този тип трагедии с изгорелите къщи - да се предотврати. Същите термокамери могат да засичат и мигранти. С акад. Денков ще направим срещи с министъра на земеделието и министъра на транспорта да обсъдим тази възможност", пише Петков.


.







"Прелетяхме над големия язовир до с. Воден, от който, ако имахме самолети оборудвани за гасене на пожари, можеха да загребват по 6 тона вода директно от язовира. Един такъв самолет може да излее до 30 тона вода на час над засегнатите горски масиви. Това също би предотвратило неконтролирания пожар", посочва още той.


"Трябват превантивни мерки, които работят, а не само да се тича след трагедиите".


"По-късно днес ще отидем и при хората на с. Воден, за да разговаряме с тях кои са най-големите им непосредствени нужди и как да помогнем. Всички трябва да сме заедно в тези моменти и да мислим за работещи мерки такива трагедии да останат в миналото", пише още Петков.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3693 |20.07.2024 Движението по "Тракия" в посока Бургас пак бе бавно и затруднено /обновена/ . 8| 2203 |20.07.2024 Радев предлага МВР да настанява хората, чиито домове изгоряха, във фургони от бежански центрове /видео/ . 5| 2196 |20.07.2024 Бум на чревните вируси. Как да се пазим? . 2| 2239 |20.07.2024 Джартов: Основна причина за пожарите е човешка дейност, почти всички фронтове във Воден са локализирани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads