Реклама / Ads
10| 3349 |28.04.2023 НОВИНИ

Николай Денков: Още няма решение за кабинет, но виждам Асен Василев и Кирил Петков в изпълнителната власт

.
Николай Денков
Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите приоритети. Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за несправедливи атаките срещу него. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско ниво. Това заяви пред БТВ Николай Денков, депутат от коалицията ПП-ДБ по повод информацията, че Петков и Василев ще са вицепремиери в проектокабинета на формацията. Всички имена за кабинет са слухове, няма решение все още, подчерта той.
 

„Беше решено, че политически имена могат да участват. Експертен кабинет без политически лица ние не приемаме сериозно, защото някой трябва да носи политическа отговорност“, уточни Денков.

 

Той беше номинация за премиер с втория мандат от есента на миналата година, който беше връчен на „Продължаваме промяната“. На въпроса дали би приел отново да е кандидат за министър-председател, както твърдят слуховете, той отговори, че в момента работи по управленската програма.

 

Водещият преговорите с ГЕРБ от страна на "Продължаваме промяната - Демократична България посочи едно име от последния проектокабинет на ГЕРБ, който новата коалиция може да припознае и да включи в състава на евентуално свое правителство. Става въпрос за Драгомир Заков, който беше предложен за министър на външните работи от Николай Габровски през декември 2022 г. Заков беше и министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков.

 

От думите му стана ясно, че до неделя най-вероятно ще бъде предложена програма на ГЕРБ-СДС, а след това ще се объсждат имена за министри.

 

От партията на Бойко Борисов поискаха до неделя да бъде представен състав на правителството, което ще предложи ПП-ДБ с втория мандат, за да продължат преговорите между двете формации. В противен случай ГЕРБ вероятно ще предложи кабинет на малцинството.

 

„ГЕРБ имат и друг избор – ако искат да направят кабинет и да търсят други възможности за подкрепа. Техен е първият мандат. Винаги сме казвали, че вариантите са три – или ще намерим някакъв начин с ГЕРБ да съставим правителство, което не може да бъде коалиционно, или те като мандатоносители да потърсят друга подкрепа, или отиваме на избори“, каза още Денков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3339 |27.04.2023 Неофициално: Николай Денков кандидат за премиер в кабинет на ПП-ДБ? . 3| 2900 |27.04.2023 Николай Василев: Бюджетен дефицит от 6,4% ще е вторият най-голям от началото на прехода у нас . 1| 2705 |27.04.2023 В МВнР още няма официална информация за заповедта от Русия за арест на Христо Грозев . 2| 3106 |27.04.2023 Николай Милков: Вакуумът от експертиза по въпросите за сигурността отваря поле за зловредни хибридни влияния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads